Харис Бркић - легенда живи...!

Данас се навршава 17 година од када нас је прерано напустио Харис Бркић.

Кошарка 15.12.2017 | 18:30
Харис Бркић - легенда живи...!
Чланови породице, пријатељи и некадашњи саиграчи Хариса Бркића, одржали су у петак седамнастогодишњи помен некадашњем капитену Партизана и кошаркашу Будућности, Босне и чачанског Борца који је на данашњи дан преминуо са 26 година.

Поред осталих, данас су легендарном Харису још једном пошту одали Мирослав Берић, Зоран Стевановић, Зоран Сретеновић са супругом, Жарко Стијовић, Јадранко Николић и Млађан Шилобад.

Харис је рођен 24. јула 1974. године у Сарајеву, а кошарку је почео да тренира у КК Босна са 10 година. Као седамнаестогодишњак, Бркић 1992. године прелази у Партизан одакле је позајмљен Борцу из Чачка. У редовима чачанског тима, Брикић бележи своје прве минуте у сениорској конкуренцији. Следи повратак у Партизан, где је за шест сезона освојио три титуле првака државе и три национална купа.

У сезони 1997/98, Харис је био капитен тима који је изборио пласман на "финал фоур" у Барселони. У сезони 1999/00, Бркић је играо за подгоричку Будућност где је и започео сезону 2000/01. Недуго затим, Харис се вратио у свој Партизан, а кобног 12.12.2000. године је на паркингу испред некадашње дворане "Пионир" нападнут ватреним оружјем. Три дана касније, Харис је подлегао повредама.

Харис Бркић ни након 17 година није заборављен а успомену на њега чувају навијачи и његови некадашњи клубови! Легенда живи!

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар