Да ли је Лука Јовић искористио шансу?

„Ако се буде развијао како треба, биће то златан трансфер“, каже славни голгетер.

Фудбал 15.12.2017 | 14:15
Да ли је Лука Јовић искористио шансу?
Лука Јовић се полако враћа на фудбалску мапу после периода таворења у Бенфики где је ретко добијао шансу. Летос је дошао на двогодишњу позајмицу у Ајнтрахт из Франкфурта где га је сачекала јака конкуренција, али му Нико Ковач постепено пружа све већу шансу.

Током недеље, Јовић је забележио свој први бундеслигашки старт од доласка у Франкфурт. У победи над Хамбургером је у стартној постави заменио Себастијана Алеа, није дао гол, али је оставио солидан утисак. Спортски директор Фреди Бобић и тренер Нико Ковач верују у њега и имају стрпљења за његов развој.

„Имао је неколико занимљивих продора, добро се кретао“, рекао је Бобић после меча.

И Ковач је задовољан.

„Види се да има инстинкт попут правог нападача. Зна где ће лопта да падне“, истакао је Хрват.

У првом бундеслигашком старту Јовић је најбољу шансу пропустио у 26. минуту када је изашао сам на голмана Матенију и одлучио да шутира спољним делом стопала. Лопта је прошла поред стативе...

„Требало је да гађа унутрашњом“, саветује Бобић који је некада решетао мреже у Бундеслиги.

И Ковачу је криво што Србин није дао други бундеслигашки гол.

„Такве ситуације обично решава затворених очију“.

Немачки медији најављују да би Јовић и сутра против Шалкеа могао да се нађе у стартних 11 јер скупо плаћено појачање Себастијан Але игра све слабије у последње време.

„Немојмо да заборавимо да Лука има само 19 година. Узели смо га на две године и ако се буде развијао како треба, биће златан трансфер нашег клуба“, поручио је Бобић. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар