Толико лош, да га нико неће!

Од највећег талента Европе до фудбалера ког тера најгори тим Премијер лиге! Шта се десило Ренату Санчесу?

Фудбал 18.12.2017 | 21:00
Толико лош, да га нико неће!
Испуњени су сви предуслови да се једног дана, не тако далеког, о њему пише као о (још једном) пропалом таленту. О дечку који с лоптом зна (то није спорно), али који на себи не ради. Ништа. Ама баш ништа да би макар натерао тренере да му дају шансу. Потврда да је у савременом спорту таленат нула и да ће вас снагатори прегазити као на прашњавом путу стигла је у виду информације да Рената Санчес неће - нико!

Да, да, то је онај момак који је лета 2016. постао најмлађи учесник финала Првенства Европе. И његов освајач. Да, да, то је исто оно дете које се за 35.000.000 евра обрело у Бајерну и да је радио како је требало играо би, добио прилику да испуни бонусе, у касу Бенфике убаци можда и целих 80.000.000 евра на име обештећења. Да, да то је исти онај играч који се сад смуца од трибина до клупе најгорег тима Премијер лиге, јер на терен малтене не излази.

То је фудбалер неизвесне будућности.

Бајерн га је летос проследио на позајмицу Свонсију (Лабудови то задовољство платили 8.500.000 евра) у жељи да га разигра. Преварили су се. И Баварци и Велшани. Ренато је толико очајан да не може ни зу стартних 11 да уђе, па клуб са стадиона Либерти - преносе енглески медији - жели да га се реши и да сарадњу с њим прекине после само пет месеци. Разлог: почео је само седам утакмица, мучио се с повредама, а још више са захтевима тренера Пола Клемента, који га је критиковао да „игра ужасно“, можда тиме и „убио“ на пољу самопоуздања, па Португалца није било чак ни у протоколу на последња два сусрета фењераша Премијер лиге.

Колико лош мораш да будеш да те нема ни у 18 такве екипе?

Јасно је да Свонси на њега не рачуна и потпуно разумљива намера врха клуба да га се реши. Само, има један огроман проблем. Не жели га ни Бајерн. Бар не сад.  
„Не знам да  постоји  могућност Санчесовог повратка, нисмо је ни помињали у клубу. Поготово што смо претрпани на средини терена. Не треба нам још играча“, јасно је ставио до знања тренер Јуп Хајнкес, који у на позицијама задњег везногх користи Артура Видала, Себастијана Рудија, Корентина Толисоа, Тијага, а и вратио је и Хавија Мартинеза са места штопера.

Још му само фали недоказани Ренато Санчес.

Додатни проблем је што управа клуба са Алијанц арене нема где да га удоми. Бајернов тим је попуњен, а не може да га шаље на нову позајмицу, јер прописи спречавају играча да у једној такмичарској години носи дресове три разлилчита клуба, уз напомену да је Ренато летос играо у Суперкупу Немачке.

Како је тешко поверовати да ће тренутном формом убедити Пола Клемента да заслужује место у Свонсију све делује да му следи период стагнирања. И то у години Мундијала, кад је требало да заблиста.

Нешто мора да мења. Клуб не може. Дакле - самог себе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар