Почиње ''Ел Класико'' на пијаци!

Разлог је Бразилац од 50. 000. 000 евра! После Барселоне, укључио се и Реал Мадрид!

Фудбал 17.12.2017 | 09:00
Почиње ''Ел Класико'' на пијаци!
Када се у Бразилу појави играч племенитог кова са шансама да израсте у светску звезду, сасвим нормална је ствар да се за њега одмах заинтересују Барселона и Реал Мадрид. Последњи велики Ел Класико на фудбалској пијаци смо имали када је Барса преотела Нејмараиспред носа Реала, а сада се спрема обрнута ситуација...

Шпански гиганти су заинтересовани  за бразилског везисту Артура из Гремија. Момак има 21 годину, игра на позицији офанзивног везисте, а постао је и репрезентативац Бразила. Уз нападача Луана, феноменални Артур је био најзаслужнији за титулу Гремија у Копа Либертадорес. Трофеј шампиона Јужне Америке је омогућио клубу из Порто Алегреа да игра на СП за клубове где ће сутра у финалу одмерити снаге баш са Реал Мадридом.

Реал се накнадно укључио у трку за Артура, попто је Барселона прва бацила удицу.  Артур се пре две недеље састао са Барселоним директором Робертом Фернандезом и чак се фотографисао у дресу каталонског клуба. Тада је у друштву њих двојице био и Барсин скаут Андре Кари, кључни човек у Нејмаровом трансферу од пре неколико година када је Бразилац уместо Реала изабрао Каталонце. Чим је фотографија процурила у јавност, Гремио је најавио да ће се жалити ФИФА јер је Барселона неовлашћено контактирала играча...  

Потом је Гремио преко менанџерских канала понудио играча Реалу и добио сигтнал из Мадрида да је Краљевски клуб заинтересован за Артура. Гремио је добио идеалан сценарио: Два највећа шпанска клуба су заинтересована за његовог играча, што значи да ће цена бити висока... Бразилски клуб се нада да ће успети да извуче 50.000.000 евра за своју „златну коку“. Толико износи откупна клаузула, а та цена није пробем за Реал и Барса ако заиста процене да је Артур врхунски материјал. Уосталом, Реал је већ за 45.000.000 евра прошлог лета капарисао Фламенговог тинејџера Винисијуса Жуниора, а претходних година је из Бразила доводио највеће проспекте попут Каземира и Лукаса Лиме.

Спортски директор бразилског клуба Андре Занота је рекао да би сви у Гремију волели да Артур остане до 2020. године, али да то из економских разлога није реално. Надају се да би играч могао да остане макар до лета као позајмљен ако га Барса или Реал купе већ у јануару.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар