Ово су Партизанове жеље за зимски прелазни рок...

Рукавина, Здјелар, Раћа и бесплатни двојац из Каирата! Биће промена у Хумској. . .

Фудбал 18.12.2017 | 00:00
Ово су Партизанове жеље за зимски прелазни рок...
Нема више фудбала у 2017, али ће се о фудбалу и око фудбала причати све док се лопта на нашим, не баш квалитетним, теренима опет закотрља. Ко ће на њима шпартати на пролеће у Партизановом дресу је енигма и у многоме зависи да ли ће се све жеље спортског сектора клуба из Хумске 1 реализовати.

Највећа се зове - Радосав Петровић. Некадашњи репрезентативац Србије, скромне минутаже у лисабонском Спортингу, такође је рад да се врати на Топчидерско брдо.

Остало је још да са о званичној понуди Београђана (позајмица до краја сезоне) изјасне Португалци, међутим, све информације упућују на закјучак да је тај посао при крају и да ће популарни Раћа бити прво појачање у екипи Мирослава Ђукића.

И друго, потенцијално, је везано за позицију задњег везног. Реч је о Саши Здјелару, који се налази на леду у Олимпијакосу. Грчки првак не рачуна на члана шампионске генерације омалдинаца (2015. постала првак света на Новом Зеланду), не би требало да му прави проблеме у избору нове средине, тако да постоје предуслови да се још једна дугогодишња жеља управе клуба реализује.

Некадашњи првотимац ОФК Београда био је малтене једном ногом у Хумској у августу 2015, његов ангажман помињао се и у августу - први пут рампа је подигнута из ванфудбалских разлогам, а други због жеље тадашњег тренера Бесника Хасија да му пружи шансу - а сад је, чини се, никад ближи Партизану. Посебно што ће Пирејци с њим раскинути уговор. У тиом случају би заменио Евертона Луиза, за кога постоји интересовање не само из Европе.

Најслабији део Партизановог тима - то се видело нарочито у завршници јесени - била је одбрана, па је ту под хитно потробно освежење. Посебно на бековским позицијама, јер капитен Мирослав Вулићевић одавно нема конкуренцију. А црно-бели дефинитивно планирају да му је доведу.

На том пољу први пик је репрезентативац Антонио Рукавина (ове сезоне почео само четири утакмице са Виљареал у Примери, уз три у Лиги Европе), улази у завршних шест месеци уговора, није прва опција на Мадригалу, а можда и њега вуче да се врати у Хумску 1 пред крај каријере, па да, уз сарадњу са Мирославом Ђукићем који га је лансирао и у клубу и у младој репрезенатацији, стандардним играњем обезбеди себи место путника на Мундијал у Русији. Све су то олакшавајући детаљи за овдашњег првака.

Кад је у питању централни део одбране, управа размишља о још једном штоперу, а како се може чути, први пик је Жарко Марковић из Каирата. Било је и летос идеја да се он ангажује, међутим, доведени су Немања Р. Милетић и Милан Митровић.

Марковић има 30 година, већ четири сезоне је стандардан у тиму из Казахстана и прошле зиме је - између осталог - дао лепо мишљење о његовом тадашњем саиграчу Леандреу Тавамби, кад је Камерунац долазио у Партизан. А недавно је раскинуо уговор.

То је, засад, листа повратника у српски фудбал. А да би био убојити кад поново изађе на европску сцену (у двомечу са Плзењом), покушаће црно-бели и напад да ојачају. Прво име на листи потенцијалних кандидата је Жерар Гоу.

И он игра за Каират, стидљиво се минулих седмица доводио у везу са Партизаном, засад нико у клубу не жели да потврди да је шпиц из Обале Слоноваче њихов избор, али све наводи да ће покушати да га ангажују. Његова велика предност, као и Марковићева, је што има „чисте“ папире. Истекао му је уговор са Каиратом, за који је ове сезоне дао 27 голова на 36 утакмица.

А Партизан и играчи без обештећења - то је добитна комбинација.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар