Чанак пред МЗТ: Лукајић се неће предати!

Црно-бели са новим тренером крећу у други круг АБА лиге, а победа у суботу је "под обавезно".

Кошарка 15.12.2017 | 19:30
Чанак пред МЗТ: Лукајић се неће предати!
Кошаркаши Партизана (скор 5-6) су бројним поразима претходних недеља изгубили прикључак са три водећа тима АБА лиге и тренутно су "у кошу" са свим осталима.

Само једна победа раздваја чак осам екипа на табели регионалног такмичења, а једино је МЗТ Скопље (2-9) на маргини, у статусу главног кандидата за испадање.

Управо МЗТ ће у суботу од 19.00 бити гост црно-белих, у мечу који је специфичан због дебија Ненада Чанка у улози шефа струке, а важан јер је и једнима и другима победа преко потребна.

Чанак је у изјави званичном клупском сајту посебан акценат ставио на чињеницу да МЗТ однедавно предводи искусни стратег Жељко Лукајић.

"Изузетно поштујем тренера Лукајића, који је имао велики утицај на моју играчку каријеру. Он је тип тренера ратника, који се неће предавати и сигурно ће додатно мотивисати екипу за меч против Партизана", рекао је Чанак.

Према речима наследника Муте Николића, МЗТ "по квалитету играча не заслужује место на коме се тренутно налази".

"Екипа им је добро избалансирана споља и изнутра, поготово на унутрашњим позицијама, где имају четворицу играча који су компатибилни и представљају велику опасност у сваком моменту".

Чанак је у четвртак, на својој промоцији, између осталог најавио игру са више дисциплине и у одбрани и у нападу. Остаје да се види шта ће успети да промени за само два дана и неколико тренинга.

"Очекујем да дамо максимум енергије у овом моменту и искрено се надам подршци навијача. Надам се да ће препознати моменат у ком се екипа налази и да ће нам давати ветар у леђа свих 40 минута, без обзира на резултат у датом тренутку".

Капитен Новица Величковић надовезао се изјавом у којој инсистира на приступу и борбености.

"У утакмицу морамо да уђемо максимално и да та енергија не пада ни у једном тренутку, без обзира на резултат. Сваки играч који се нађе на паркету мора да пружи све од себе, да се бори и избори за победу која би нам много значила".

ПАРОВИ 12. КОЛА:

петак

Задар - Будућност 18.00
Игокеа - Олимпија 20.00

субота

Партизан - МЗТ Скопље 19.00

недеља

ФМП - Цедевита 17.00
Морнар - Црвена звезда 19.00

понедељак

Цибона - Мега 18.00

ТАБЕЛА: Будућност 10-1, Звезда 9-2, Цедевита 8-3, ФМП 5-6, Партизан 5-6, Задар 5-6, Олимпија 5-6, Морнар 5-6, Мега 4-7, Игокеа 4-7, Цибона 4-7, МЗТ 2-9.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар