Звезда је дигла стандарде!

Нуди 2. 500. 000 евра за тандем са Истока! Биће врео јануар на Маракани. . .

Фудбал 16.12.2017 | 15:00
Звезда је дигла стандарде!
Црвена звезда резултатски има полусезону из снова, што се прелива и на клупко пословање. Клуб је ове јесени зарадио битан новац, финансијски се консолидовао и подигао лествицу очекивања када је у питању трансфер политика.

Иако јануарски прелазни рок још није почео, већ се знају његове контуре. Црвену звезду ће сигурно напустити Ричмонд Боаћи, а Звездан Терзић је најавио да јури четири зимска појачања. Најближи реализацији је трансфер Милана Јевтовића из Анталије, жеља је и Бен из Олимпијакоса, али највећи капиталци би могли да стигну из Белорусије.

Мирко Иванић и Немања Милуновић из БАТЕ Борисова су одвано означени на Маракани као приоритет у јануару. Како Журнал открива, Црвена звезда је спремна да издвоји великих 2.500.000 евра за њих двојицу у пакету што је сума какву клуб до сада никада никоме није понудио.

Најтежа мета је Иванић којег је БАТЕ Борисов довео из Војводине за 1.000.000 евра као најскупљег играча у историји клуба. После две године у Белорусији бо могао натраг у Србију, опет у милионском трансферу. БАТЕ би на почетку преговора могао да тражи чак и 2.000.000 евра обештећења за црногорског репрезентативца, али би могао да пристане и на 1.300.000. Иванић је пројектована замена за Гелора Кангу којем уговор истиче на крају сезоне и могао би већ у јануару да напусти Маракану како би Црвена звезда зарадила неки динар од обештећења.

Што се Милуновића тиче, он од 1. јануара улази у последњу годину уговора у Белорусији и поред Црвене звезде има јошђ неколико понуда, међу којима су неке и атрактивније од повратка у Србију. Некадашњи штопер лучанске Младости је на мала врата отишао у БАТЕ из Србије, а могао би да се врати као трансфер бомба. Стрпљиво је градио каријеру у Белорусији, да би га потом Славољуб Муслин лансирао у репрезентацији као своје откриће. Потврдио се на међунардоној и домаћој сцени у дресу БАТЕ Борисова, није га пореметила ни тешка повреда колена, а недавно је другу годину заредом изабран за најбољег играча у клубу.

Ситуација са уговором га чини још атрактивнијим појачањем за потенцијалне послодавце и тежом метом за Црвену звезду. БАТЕ мора да га прода ове зиме ако мисли да заради на њему, а Црвена звезда мора финансијски да парира осталим заинтересованим клубовима. Милуновића на Маракани виде као идеалну залемну за Дамјана Ле Талека којем уговор истиче на крају сезоне и неће га продужити. Такође, као опција за појачање на штоперским позицијама се помње и талентовани Доминик Динга из Урала.

Црвена звезда гледа ка Белорусији и после дуго, дуго времена има капацитет да одради бомбастичан прелазни рок. Успеси у Европи су донели зараду, клуб је финансијски стабилизован, тако да Звездан Терзић по први пут од доласка на Маракану може да одради прелазни рок у којем рачуна на озбиљан новац и капитална појачања. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар