Ожеговић: Треба ме разумети, била је врела глава!

Нападач Партизана Огњен Ожеговић о пропуштеним шансама у "вечитом дербију". Владимир Стојковић о психологији у фудбалу и свемиру.

Фудбал 15.12.2017 | 19:45
Ожеговић: Треба ме разумети, била је врела глава!
Огњен Ожеговић је био много оспораван када је потписао за Партизан. Уместо играчких квалитета, говорило се више о његовом навијачком опредељењу. Спортски директор Партизана Ивица Илиев је одржао, сада већ чувену, конференцију за новинаре на којој је љутито одбрусио критичарима: "Ја гарантујем за овог момка!".

Ожеговић је својим играма и залагањем у протеклој полусезони заслужио "кредит" код навијача Партизана, а можда и најбољу парртију пружио је баш у последњој утакмици у овој години - против Црвене звезде.

Био је стална и највећа опасност по гол Црвене звезде, над њим је направљен пенал из којег је Партизан повео...

"Има ствари којима сам задовољан, а и онима којима нисам. Те шансе у које сам ушао, све сам одлично урадио до завршнице, али онда та моја ужарена глава пре дербија, хтео сам одмах и све, нисам остао смирен кад је требало. Треба ме разумети, први ми је дерби, хтео сам много... Био сам мотивисан превише рекао бих и надам се да ћу у следећи ући смиренији, што каже наш шеф - врелог срца, али мирне главе", рекао је Ожеговић за ТВ Партизан дан после дербија са Црвеном звездом који је завршен 1:1.

Подвлачећи црту испод полусезоне, Ожеговић каже да је замишљао да одређене бројке буду другачије, додајући да "не може баш увек да буде онако како замислиш".

"Треба да одморимо, стварно смо уморни, одиграли смо много минута. Не могу да схватим неке људе који нас понекад не разумеју, па се љуте на нас, а ми смо преуморни. Ујутру се дешава да се пробудим уморан, нисмо стизали да се одморимо, било је много утакмица... Надам се да ћу у полусезони наставити са истом жељом, али и да ћу поправити голгетерски учинак. Верујем да ћемо бити бољи, да ћемо играти боље", каже Ожеговић.

Уз Ожеговића, поново је бриљирао Владимир Стојковић. Одбранио је два "зицера" нападачима Звезде.

"Па, имаш у глави, у подсвести, ту обавезу која те тера да из дана у дан дајеш максимум, да дајеш увек колико можеш. Али, дешава се да се и ми 'издувамо' понекад, да нема енергије. Било је много утакмица, било је утакмица на живот и смрт као она против Видеотона или Јанг бојса. Да не причам о репрезентацији, јер ја нисам имао ни те репрезентативне паузе", каже Стојковић.

Још се не зна да ли ће Стојковић и на пролеће носити дрес Партизана и бити стуб екипе. Управа и навијачи би то волели.

У изјави за ТВ Партизан причао је и о првом великом испиту који чека црно-беле у наставку сезоне - двомеч са Викторијом Плзен у шеснаестини финала Лиге Европе.

Чувар мреже Партизана има занимљиво мишљење.

"То је озбиљна екипа, али кад знамо какав је наш менталитет, добро је што смо њих извукли, него неког другог, рецимо Атлетико. Тада бисмо били 'под ручном', ноге би нам се везале. Сада сви у подсвести имамо да је ово достижно, да можемо. Све је психологија. Рецимо, играш са Атлетиком и помислиш - тешко да ћемо ово моћи - послао си информацију у свемир. Послао си информацију да знаш да је немогуће. Сада у главу аутоматски долази информација да је ово достижно, да можеш да победиш Викторију. Ми не треба да гледамо ко се како зове, већ да размишљамо о томе да зависимо само од нас".

Порука за навијаче је ова:

"Да верују у нас. Ми ћемо гинути као и до сада. Даћемо крв као што су тражили".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бања лука

15.12.2017 20:06

Ајде буваро иди по зборовима играј фудбал труба.

ОДГОВОРИТЕ