Чанку двије и по године уговора!

"Нови тренер који је добио гласове свих 12 присутних чланова Управног одбора. Хтели смо да дамо шансу младом тренеру. То се добро показало у неким другим клубовима", рекао је Остоја Мијаиловић.

Кошарка 14.12.2017 | 20:45
Чанку двије и по године уговора!
Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић рекао је да је растанак саМирославом Николићем био неминовност, с обзиром да искусни стратег није успео да заустави серију лоших резултата.

Тим ће преузети Ненад Чанак, док ће са Николићем наредних дана бити постигнут договор око раскида уговора, односно отплате преосталих дуговања, како се не би долазило у ситуацију да о томе одлучује БАТ.

"Управни одбор донео одлуку да се раскине сарадња са тренером Николићем и помоћним тренером. Раскид из неколико разлога - лоши спортски резултати. Од осам мечева изгубили седам. Кад је Мута у питању, давао сам му подршлу, добар је човек и тренер. Али није успео да стабилизује резултате, морали смо да направимо раскид сарадње. Желим му добро здравље и резултате и нови клуб. Наредних дана ћемо са Николићем направити раскид уговора, да се не развлачимо по БАТ-овима. Жао ми што се ово десило. Рекао сам да ћу пратити резултате кад сам дошао, тад сам мање био упознат са кошарком него сада", рекао је Мијаиловић на данашњој конференцији за медије.

О неуспелом довођењу Радета Загорца…

"Трансфер Загорца је пропао што због иступа тренера што због иступа људи из клуба па се играч повукао.Видео сам да морам да решим питање комуникације играча, тренера и стручног штаба. Да видимо каква нам појачања требају. Раскинули смо и уговор са Самардом, прихватио сам га на предлог Николића. Новој струци остаје да уради анализу шта у наредним данима урадити, какве играче имамо, шта могу и на којим позицијама су потребна појачања."

Поред смене тренера, десиће се и до замене спортског директора. Тачније, у питању су рокаде на фунцијама.

"Десила се и промена спортског директора. Тодорић није смењен, већ је померен са места тог, биће мој саветник и један од најближих сарадника. И даље ће бити у клубу, а данас је добио поверење УО. Надам се да ће остати и даље у клубу и после пензије. Преговарамо са неколико проверених људи. Да то буде млад, енергичан човек, бивши спортиста. Да направи контакте, да се бави трансферима. Душан Кецман ће остати тим менаџер и заузеће Тодорићево место на клупи док не решимо питање спортског директора".

Нови тренер Партизана Ненад Чанак добио је поверење свих присутних чланова Управног одбора Партизана.

"Изузетно ми драго због повратка, Партизан моја спорстка кућа. Јако добро знам шта навијачи очекују од тима и од клуба. Могу да обећам да ћу са струћним штабом дати 100 посто енергије и знања да Партизан вратимо где му је место пре свега у смислу норми понашања и игре. Чека нас тежак посао, ништа у животу није лако, али сигурно нећемо одустати. Нови тренер је добио гласове свих 12 присутних чланова Управног одбора. Хтели смо да дамо шансу младом тренеру. То се добро показало у неким другим клубовима. Период спортске стабилизације сигурно неће бити лак. Што се тиче управе, имаће апсолутну подршку као што је имао и Николић. Нови помоћни тренер је Дејан Мијатовић Џоли. Доноси ново искуство и енергију. Други помоћни тренер остаје Матовић", додао је Мијаиловић.

Неки посебно велики период упознавања са тимом неће бити потребан.

"Ништа не мора, само на сваком мечу да дамо максимум, да не зажалимо ни због чега што смо могли да урадимо, а нисмо. Добро познајем играче, осим Вилијамс Госа и Милера. Инсистираћу на игри са више дисциплине у оба правца"

Нови помоћник Дејан Мијатовић говорио је о Партизану као о авангарди и специфичној филозофији размишљања и селекције.

"Велика је част доћи у институцији као што је Партизан. Чињеница да преко 2.600.000 људи у Србији навија за Партизан говори да смо свесни колико ова позиција носи одговосност. Доста је специфичан моменат. Свестан сам континуитета који имамо једног начина васпитања, филозофије, селекције личности које су улазиле у Партизан, по ћему је Партизан био авангарда. Партизан треба да задржи тај идентитет и не сме да одустане. Да вратимо углед који је имао претходних 30 година. Партизан увек мора да има тим који ће или да прави тим који ће да јуриша на трофеје или да одмах јуриша на трофеје."

Потписана су и три нова нова спонзорска уговора са ПСП Фарман групом (грађевинска индустрија) и компанијом Атом партнер (ИТ сектор). Нови члан спонзорског пула и Будгет рент-а цар.

"До овог момента потписани уговори у вредности од 510.000 евра које ће ућу у клун. Велики део новца већ потрошили санирајући претходне обавезе, да будемо ликвидни. Било би драже да смо другачије потрошили новац, али имамо хипотеку коју морамо да отплаћујемо", рекао је Мијаиловић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар