КК Партизан: Чанак нови тренер, Тодорић смијењен!

Кошаркашки клуб Партизан званично је представио Ненада Чанка као новог тренера.

Кошарка 14.12.2017 | 18:15
КК Партизан: Чанак нови тренер, Тодорић смијењен!
"Чанак је нови тренер. Добио је једногласну подршку на седници Управног одбора, од свих 17 чланова. Он је бивши капитен Партизана, идели смо да је добро дати шансу младим тренерима", рекао је председник клуба Остоја Мијаиловић.

Чанак је на клупи заменио Мирослава Николића, који је смењен у четвртак после лошег почетка сезоне. Партизан у АБА лиги има скор 5/6, а у Еврокупу 1/6.

Он је до сада водио Спартак, што му је први ангажман као први тренер, а прошлу сезону је провео у стручном штабу црно-белих. Два пута је током играчке каријере наступао за Партизан, од 1992. до 1994. и од 1999. до 2003. године.

Први помоћник биће му Дејан Мијатовић, а Драган Тодорић, који више није спортски директор, убудуће ће бити саветник председника клуба за спортска питања,

"Желим младог спортског директора који ће унети енергију у Партизан. Промене су морале да се десе како бисмо вратили Партизан на право место", казао је Мијаиловић.

Као што је и најављено одмах после смене Мирослава Николића у уторак увече, нови шеф стручног штаба КК Партизан је Ненад Чанак (41)!

Он је после седнице Управног одбора на стадиону у Хумској улици представљен медијима, заједно са првим помоћником Дејаном "Џолијем" Мијатовићем, некадашњим тренером млађих репрезентативних селекција, који је ново лице у трофејном клубу.

Мијаиловић је навео да је Николић, коме је пре непуних месец дана, на истом месту, пружио подршку након дебакла у утакмици Еврокупа против Албе, морао да оде јер није успео да "стабилизује резултате".

Подсећамо да су црно-бели под вођством популарног Муте доживели осам пораза у девет утакмица, а серију неуспеха није успео да заустави ни нови-стари члан стручног штаба Александар Матовић, у среду против Билбаа.

"Мути желим добро здравље и сигуран сам да ћемо пронаћи споразум и договорити се", осврнуо се Мијаиловић на чињеницу да је искусном стратегу уручен отказ две и по године пре истека уговора.

Душан Кецман биће в.д, док се спекулише да ће трајно решење бити Никола Лончар.

Ненад Чанак је рекао да му је изузетно драго што се вратио у Партизан.

"Ово је моја спортска кућа. Веома добро знам шта навијачи очекују од Партизана. Даћу 100 одсто енергије и знања да вратимо Партизан на своје место. Чека нас тежак посао, ништа није лако, али нећемо одустати", рекао је Чанак.

Током дана појавила се информација да је Мирослав Мута Николић тужио црно-беле, али је он то демантовао у разговору за б92.нет.

"Не знам одакле им то. Нисам тужио клуб, никад нисам ни помишљао на то. Паре ми нису биле у првом плану када сам дошао у Партизан. Питајте њих откуд ово. Видећемо како ће се они (Партизан) понашати", рекао је Николић за Б92

Чанак ће водити екипу већ у суботу у 19 часова, када црно-бели дочекују МЗТ Скопље у оквиру 12. кола АБА лиге.

У досадашњем току сезоне био је први тренер суботичког Спартака, са којим је у Кошаркашкој лиги Србије забележио скор 7-4. Дрес Партизана носио је четири године, од 1999. до 2003, а дао је допринос освајању две титуле првака државе и једног Купа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар