Боаћијевих годину дана за памћење, али једно фали...

Црвено-бели су нападача из Гане "вратили у живот", а он им се одужио сјајним голгетерским учинком. Уколико ове зиме дође до најављеног растанка остаће, ипак, горак укус. . .  Боаћијева брутална статистика и зашто вреди 8. 000. 000 евра! Нападач из Гане на утакмици против Партизана постигао 42. гол у 2017. години.

Фудбал 15.12.2017 | 23:07
Боаћијевих годину дана за памћење, али једно фали...
"Сваки гол који постигнем је за навијаче и тим, јер без навијача и тима, нема Ричмонда Боаћија", изјавио је нападач Црвене звезде после 156. "вечитог дербија", у којем је поготком у финишу утакмице донео изједначење свом тиму (1:1) и задржао црвено-беле на девет бодова предности у односу на другоплсирани Партизан.

Био је то његов 15. погодак у 14 суперлигашких наступа ове сезоне, а укупно 38. у 47 утакмица од доласка у Звезду. За само годину дана!

Још у припремним утакмицама на Кипру, некадашњи ђак Ђенове, а касније члан Јувентуса, Аталанте, Сасуола... наговестио је да ће бити појачање у правом смислу те речи. И заиста, само неколико утакмица требало је да навијачи Црвене звезде забораве на Уга Вијеиру, који је сезону пре, такође голове постизао као на траци, а 16 погодака за полусезону у црвено-белом дресу (рачунајући и Куп) натерали су све у клубу да већ тада озбиљно размишљају о исплати 1.000.000 евра италијанској Латини за откуп уговора, јер је нападач из Гане био на једноипогодишњој позајмици.

Судбина је, међутим, хтела да италијански друголигаш банкротира, чиме је Боаћи постао слободан играч. Уговор са Звездом потписан је летос на три године, иако је у финишу прелазног рока било интересовања, па и конкретних понуда, иностраних клубова доста богатијих од црвено-белих.

Одлука о останку показала се одлична за обе стране. Боаћи је наставио да "решета" противничке мреже, а цена да му расте.

Тренутно, у Звезди немају проблем да одбију 7.000.000 евра од Рена, верујући да ће током зимског прелазног рока стићи понуда ближа 10.000.000. Наводно, постоји премијерлигаш који нуди 8.000.000 фунти (нешто више од 9.000.000 евра), али у Љутице Богдана још није стигао званичан папир са том цифром.

Имајући у виду да Боаћију играње у Звезди изузетно прија - за протеклих годину дана постигао је скоро исти број голова колико и носећи дресове Сасуола, Аталанте, Латине, Елчеа и Ђенове - можда и не би било изненађење ако још једном уместо одласка изабере останак. Јер, било би мало чудно да најбољи стрелац странац у историји клуба оде без освојене титуле...

Владан Милојевић има огромно поверење у њега, али оно што се замера стаменом центарфору јесу неискоришћене шансе на међународној сцени. Фантастичним голом донео је победу у Келну, дао је голове и у оба квалифкациона дуела са Спартом, али промашаји против Арсенала, БАТЕ Борисова у Белорусији и Келна у Београду бацају одређену дозу сумње на питање да ли је Боаћи заиста спреман за "велику сцену".

Сигурно да би гол(ови) московском ЦСКА утицали на промену мишљења оних који нису оптимисти поводом тога, а вредност 24-годишњег нападача на фудбалској пијаци подигли и изнад поменутих 10.000.000 евра.

Није било голова против Арсенала, БАТЕ Борисова и у утакмици против Келна у Београду, али је зато дошао у иделаном тренутку за Ричмонда Боаћија и Црвену звезду на утакмици против Партизана у 156. вечитом дербију. Српски вицешампион је са освојеним бодом у Хумској на најбољи могући начин крунисао готово перфектну јесен, а нападач из Гане блиставу 2017. годину, која би ове зиме могла да буде потврђена трансфером од којег ће велики бенефит имати и Ричмонд Боаћи, али и Црвена звезда.

Рен је првобитну понуду од 7.000.0000 евра повећао на 8.000.000, а изасланик француског клуба је извесно након мајсторије Звездиног нападача против Партизана више него задовољан отишао са синоћног дербија. Чини се да је Боаћи одлазак у неку фудбалски развијенију средину обезбедио још раније ове године, али је управа српског вицешампиона у овом тренутку у могућности да формира продајну цену по својој жељи, јер је потражња изузетно велика, а конкретна понуда на столу.

Педантни статистичари извукли су комплетнан биланс репрезентативца Гане у 2017. години, који делује заиста импресивно. На њој је таксативно издвојен сваки од укупно 42 гола колико је Боаћи постигао током календарске години на укупно 51 утакмици. Један је дао у Латини, два у дресу репрезентације Гане на три меча, односно 39 голова на 48 утакмица за Црвену звезду.

Боаћи је летос након одласка Латине у стечај потписао трогодишњи уговор са Црвеном звездом као слободан играч, али је извесно да ће већ ове напустити стадион Рајко Митић и то за једно од највећих обештећења у историји најтрофејнијег српског клуба.

Звездан Терзић је недавно реако да је реално да Боаћи оде ове зиме, али је Владан Милојевић потом изјавио да је супер са Боаћијем и да му нападач није рекао да одлази.

Шта ће се догодити током јануарског прелазног рока, видећемо... 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар