Нинковић: Волео бих с ''Орловима'' у Русију, али...

Милош Нинковић, везиста аустралијског Сиднеја, каже у разговору за 'Хералд Сун' да има жељу да заигра за репрезентацију Србије на Светском првенству у Русији.  Нинетов руски сан! "Репрезентација нам игра добро, пласирала се на Светско првенство и наравно да бих волео поново да играм за њу, али. . . " искрен је Милош Нинковић.

Фудбал 15.12.2017 | 23:00
Нинковић: Волео бих с ''Орловима'' у Русију, али...
Некадашњи српски фудбалски репрезентативац, Милош Нинковић променио је мишљење након што је једно време одбијао да заигра за репрезентацију Србије.

Београђанин који наступа у аустралијској А лиги је у разговору са тамошњим медијима открио да би желео да се нађе на списку репрезентације за Светско првенство у Русији. Миљеник навијача Црвене звезде одиграо је 28 утакмица за национални тим, а учествовао је и у целом цииклусу Светског првенства 2010. у Јужној Африци. Наш ас који већ трећу сезону игра за Сиднеј последњи пут је обукао дрес репрезентације још 2012. године.

"Репрезентација игра добро, пласирала се на Светско првенство и наравно да бих поново желео да будем део националног тима, али је велико питање да ли ће се то и десити јер имам 32 године и играм чак овде у Аустралији. Тешко, али као што сам и рекао – никад се не зна. Ово је фудбал и ако радите вредно и верујете онда је све могуће", рекао је Нинковић.

Најбољи играч шампиона Аустралије, али и тамошњег шампионата, каже да је наступ на Мундијалу 2010. у Јужној Африци, када је учествовао у комплетном циклусу, заузима посебно место у његовој каријери.

"Играо сам и Лигу шампиона са кијевским Динамом, али играње за своју земљу на Мундијалу је ипак нешто посебно. Посебно јер сам играо са играчима као што су Немања Видић, Дејан Станковић, Бранислав Ивановић – то је било сјајно искуство за мене. Уосталом, када почињете да играте фудбал, већ као дечак сањате да играте за своју земљу. Можда та моја прича још увек није готова", закључио је Нине.

Љубимац навијача црвено-белих говорио је и о одрастању у земљи које су обележили ратови.

"Било је веома тешко, веома тешко време за целу земљу. Посебно ако сте млади, а већину времена проводите под земљом. Али, после неколико месеци смо изашли напоље и наставили да играмо фудбал, није нас било брига за рат. Ипак, оног тренутка када се чују сирене морали сте да будете под земљом. Сви трче улицама, било је све то доста збуњујуће и страшно, али – то је живот".

Свака од 32 репрезентације које учествују на Светском купу идуће године моћи ће у Русију да поведе 23 играча, од чега су три чувара мреже. Дакле, простора има и за Нинета јер већ хронично оскудевамо на позицији креатора игре.

Некадашњи везиста Чукаричког, Црвене звезде и Евијана уписао је 28 наступа за репрезентацију Србије.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар