АБА: Могу ли "Игоси" да наставе низ?

Игокеа и Олимпија до сада су у Лакташима одиграли шест утакмица и сваки пут радовали су се Александровчани.

Кошарка 14.12.2017 | 17:15
АБА: Могу ли "Игоси" да наставе низ?
Шест утакмица - шест побједа, биланс је кошаркаша Игокее пред својим навијачима у АБА лиги када им гостује Олимпија из Љубљане.

Могу ли "игоси" наставити низ и у 12. колу АБА лиге?

Након домаћег пораза од Меге (82:89), Александровчани са императивом побједе дочекују наредни дуел.

"Сигурно нас чека тежак меч јер је Олимпија посложена са добрим играчима. То је тим који конкурише за прва четири мјеста. Свјесни смо тежине задатка, рекао сам својим играчима да нам се не смије догодити прво полувријеме као пров Меге. Морамо показати карактер, морамо дати максимум јер само тако можемо доћи до побједе. Морамо имати озбиљан приступ, јаку одбрану. Уколико покажемо карактер као у другом полувремену као против Меге можемо се надати позитивном резултату“, рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Капитен Вук Радивојевић тврди да је дуел са тимом из Сремске Митровице већ архивиран, те да су се он и саиграчи потпуно фокусирали на меч са Словенцима.

"Оставили смо пораз против Меге иза себе, спремамо се цијеле недеље за Олимпију на начин да исправљамо своје грешке. Знамо шта нам доноси побједа против Олимпије, морамо да се вратимо на побједнички низ. Морамо да се скупимо, да будемо тим од самог почетка, да изгарамо на терену и једноставно то је начин да добијемо утакмицу. Олимпија је озбиљан тим који морамо респектовати али их се не смијемо плашити и у том случају сами одлучујемо о својој судбини", рекао је искусни плејмејкер.

Укупно су се ови ривали састајали 13 пута, а Игокеа у побједама води 8:5. Посљедњи меч одигрлаи су у Љубљани 2. октобра, а Словенци су се радовали након продужетка 95:93.

Олимпија тренутно дијели четврту позицију са ФМП-ом, Партизаном, Задром и Морнаром. Свих пет екипа имају скор 5-6, док је Игокеа на десетом мјесту са побједом мање и поразом више.

Дуел Игокее и Олимпије на програму је у петак од 20 часова у Лакташима.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар