ИТА - Куп: Милан на Интер у четвртфиналу!

Екипа Милана победила је са 3:0 Верону у осмини финала Купа Италије и у наредном колу играће са градским ривалом Интером. Милан проиграо и заказао дерби са Интером, али је све остало у сенци Донаруме… Гатузо погодио комбинацију, Верона прегажена.

Фудбал 13.12.2017 | 23:43
ИТА - Куп: Милан на Интер у четвртфиналу!
Изабраници Ђенара Гатуза меч су преломили за седам минута. Прво је у 23. Сусо погодио за 1:0, а потом је у 30, Алесио Ромањоли повисио на 2:0.

Са тим резултатом отишло се и на паузу, а у наставку меча домаћи су успели да постигну још један гол.

У 55. минуту млади Патрик Кутрона поставио је коначан резултат. Овога пута Сусо се нашао у улози асистента, па је тако Шпанац понео епитет најбољег играча меча.

Милан ће се у четвртфиналу састати Интером, који је после драме прошао трећелигаша Порденоне.

Међу најбољих осам пласирала се и Фиорентина која је са 3:2 савалдала Сампдорију. Херој Виоле био је Верето који је у 90. минуту погодио за победу свог тима и то са беле тачке.

Фиорентина ће у четвртфиналу играти против Лација или Читаделе.

Парови осмине финала Купа Италије су још Наполи-Удинезе, Аталанта-Сасуоло, Рома-Торин и Јувентус-Ђеноа.

Милан је у прегазио верону са 3:0 у осмини финала Купа Италије, заказао дерби у четвртфиналу против Интера и најавио можда нека боље дане, али је победа остала у сенци Ђанлуиђија Донаруме.

Све што се дешава око уговора младог голмана и рат који траје на релацији Милан - Мино Рајола се сада ломи по леђима суперталентованог чувара мреже који плаћа цену ровобовања конторверзном менаџеру. Донарума је вечерас на Сан Сиру дочекан као непријатељ. Ултраси са јужне трибине су га засули увредама, прозивкама, звиждуцима на загревању што је код младог голмана изазвало емотивни слом па је плакао у свлачионици у очи меча. Ипак, на терену је остао хладана, а чак је имао и једну сјајну инетрвенцију код једине шансе за Верону на утакмици.

Шта ће даље бити, видећемо, али врло је лако да је ово можда био и последњи мечДонаруме у дресу Милана. Навијачи су се окренули против њега, он не сме да откаже послушност Рајоли и разлаз са клубом у којем је пројектован за легенду је врло вероватан.

У сенци Донаруме је остала и победа, али и најбоља партија Росонера од доласка ЂенараГатуза на тренерску клупу. Гатузо се није много коцкао и осим бека Калабрије, извео је најјачу поставу. С тим што је решио да проба тандем Силва - Кутроне и пресели Калинића на клупу. Што му се на крају исплатило…

Милан је повео у 22. минуту пошто је Сусов центаршут из слободњака завршио у мрежи Вероне пошто нико није успео да закачи лопту убачену на петерац. Већ после пола сата игре је било 2:0. Андре Силва је центрашут Бонавентуре вратио на петерац где је добро реаговао Ромањоли и питање победника је решено. До краја Кутроне успео да занимљивим голом главом претвори асистенцију Суса у трећи гол. Могао је Милан да постигне и још који гол… 

КУП ИТАЛИЈЕ - ОСМИНА ФИНАЛА

Уторак
Интер - Порденоне 0:0 (0:0) - после пенала 5:4

Среда
Фјорентина - Сампдорија 3:2 (1:1)
/Бабакар 2, Верету 59. пенал, 90. пенал - Барето 39, Рамирез 77. пенал/ 

Милан - Верона 3:0 (2:0)
/Сусо 22, Ромањоли 30, Кутроне 55/

Четвртак
21.00: Лацио - Читадела 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар