156.Дерби - реакције играча... Задњи гол Боаћија за Звезду?!

Да ли је ово био Боаћијев последњи гол за Звезду? Нападач Црвене звезде Ричмонд Боаћи постигао је гол за Црвену звезду у 84. минуту 156. дербија и то би могао да буде његов последњи гол у црвено-белом дресу.  Ожеговић: Заслужили победу, тешко ми је да причам! Огњен Ожеговић, фудбалер Партизана над којим је направљен пенал у дербију, рекао је да нема дилеме да ли је судија Милорад Мажић донео добру одлуку.  Пешићева порука Стојковићу: Најбољи си! Нападач Звезде нагласио квалитет Партизановог голмана после дербија. "Најбољји је у лиги. . . " Шта је Стојковић рекао Суми: "Друже, два милиона!" Голман Партизана одговорио и на поруку нападача Звезде Александра Пешића.

Фудбал 13.12.2017 | 21:45
156.Дерби - реакције играча... Задњи гол Боаћија за Звезду?!
Играч који је преко Ђеное и Сасуола, Аталанте, Елчеа и Латине дошао у Звезду почетком прошле године, могао би од јануара 2018. каријеру да настави негде другде.

Генерални директор клуба са "Маракане" Звездан Терзић рекао је да ће после успешне полусезоне и 14 голова у Суперлиги, те још седам у Лиги Европе Боаћи вероватно отићи.

Нападач из Гане је против Партизана дао свој 15. гол на 13 утакмица, а највише је постигао против Рада, чак четири.

Звезда се у 156. "вечитом дербију" извукла у "пет до 12" и остала на +9 на табели у односу на Партизан са 57 бодова пред зимску паузу.

Уколико заиста оде, Ричмонда Боаћија би барем привремено могао да одмени Александар Пешић који је такође био ефикасан ове јесени у Суперлиги.

Ожеговић: Заслужили победу, тешко ми је да причам! Огњен Ожеговић, фудбалер Партизана над којим је направљен пенал у дербију, рекао је да нема дилеме да ли је судија Милорад Мажић донео добру одлуку.

Фудбалери Партизана одиграли су нерешено са Црвеном звездом у 22. колу Суперлиге Србије, а једини гол за црно-беле постигао је из пенала Сума.

"Мислим да није било дилеме код пенала, не знам да ли сте гледали снимке, али ето коначно и нама суђен пенал у дербију", рекао је Ожеговић после меча, над којим је направљен једанеастерац.

Ожеговић је истакао да је Партизан заслужио сва три бода јер су били бољи противник.

"Мислим да смо заслужили сва три бода, да смо били бољи целу утакмицу. Имали смо један пад, од 60-70 минута, али стварно сам разочаран и тешко ми је да причам", казао је Ожеговић.

Нападач Партизана рекао је да је већ видео победу за свој тим

"Већ сам видео победу, имали смо неке шансе, конкретно ја, али мислим да смо били бољи у свим сегментима и да смо требали да победимо. Сад нам остаје да се одморимо, играли смо без снаге буквално смо извлачили последни атом снаге".

Ожеговић је закључио да је био превише мотивисан и да не би требало да отписују Партизан у наставку сезоне.

Пешићева порука Стојковићу: Најбољи си! Нападач Звезде нагласио квалитет Партизановог голмана после дербија. "Најбољји је у лиги..."

Владимир Стојковић блистао је и у другом "вечитом" дербију ове сезоне и зарадио и честитке ривала.

Нападач Звезде Александар Пешић шутирао је из петерца у првом полувремену, али је Стојковићева нога била на месту да заустави лопту коју су многи већ видели у мрежи.

Центарфор црвено-белих говорио је зато о чувару мреже црно-белих.

"Имали смо доста шанси, али стварно Стојковић је најбољји голман у нашој лиги. И овим путем му честитам, свака част. Знали смо да ће бити тешко, имали су шансе, имали смо ми шансе и мислим да је ово реалан резултат", рекао је Пешић после утакмице за ТВ Арена спорт.

Шта је Стојковић рекао Суми: "Друже, два милиона!" Голман Партизана одговорио и на поруку нападача Звезде Александра Пешића.

Владимир Стојковић "скинуо" је Александру Пешићу две велике шансе у дербију завршеном у Хумској без победника. Нападач Звезде потом је посебно похвалио чувара мреже црно-белих и рекао му да је најбољи у Србији.

Стојковић је о дербију говорио мирно..

"Видели сте како се завршило. Могли смо да победимо, имали су они своје шансе, имали смо ми своје. Превасходно леп дерби, мислим да су навијачи уживали, да су видели борбу са обе стране, жељу... То је то".

Два пута је добро реаговао, код трећег, Боаћијевог шута није могао ништа.

"Имали су своје шансе. Ја сам се осећао добро, да је било три пенала не бих примио гол. Примио сам га овако, кад нисам видео, нисам могао, пролазила је кроз ноге, али десило се и то и шта ћемо".

На констатацију да ће Партизан наставити сезону у фебруару са "минус 9", Стојковић је одговорио контрапитањем - колико је то поена када се бодови поделе.

На наредно питање - да ли ће и тада стајати пред стативама црно-белих, одговорио је неодређено...

"Има времена, причаћемо"

Када су му новинари пренели Пешићеве речи, Стојковић је похвалио нападача Звезде.

"Пешке је превасходно добар играч, добар момак и поштен. Увек нешто добаци, али ништа злонамерно"

Шта је голман црно-белих рекао Суми код пенала?

"Рекао сам му 'Другар, два милиона људи ће те волети ако даш гол'". И то је то".

Сума: Свађа? У Крушевцу није требало да шутирам! Сејдуба Сума, стрелац јединог гола за Партизан у 156. ’вечитом дербију’, срећан је што је након 22 године управо он био извођач најстроже казне.

Партизан и Црвена звезда одиграли су нерешено 1:1, а Сума је у 62. минуту погодио са беле тачке, што је први једанаестерац који су ’црно-бели’ добили у дербијима још од 1995. године.

„Сјајна је вест за мене да чујем овакву причу. Не знам много о томе, једино што знам јесте да је дуел Партизана и Црвене звезде један од највећих на свету. Било је веома важно постићи гол у оваквом мечу“, рекао је Сума.

Њему су пришли неки противнички играчи пре шута, али је он некако успео да савлада Милана Борјана.

„Мислим да ми је рекао да је ово најважнији пенал који шутирам и да водим рачуна да погодим. Када шутирам једанаестерце никада се не уплашим. Направим одлучан корак и пенал је за мене као злато“.

На претходном мечу у Крушевцу се свађао са Ожеговићем, али је био свестан да је део кривице његов.

„Увек желим да шутирам, али у последњој утакмици није требало да ја будем извођач. Када сам видео да нападач није кренуо ка лопти, ја сам је узео да покушам да завршим“.

На крају је прокоментарисао и дерби у Хумској.

„Био је сјајан меч, дерби је увек дерби. Оба тима су хтела да победе и увек је најважније славити у дербију“, закључио је Сума.

Тавамба: Жути ме преполовио! "Ја сам дуел играч, нисам могао да улазим максимално у дуеле", каже офанзивац црно-белих.

Није вечерас био на свом препознатљивом нивоу Леандре Тавамба, а каже да је на ту чињеницу утицао и главни арбитар 156. вечитог дербија Милорад Мажић.  

"Добио сам незаслужено жути картон одмах на почетку меча и то је за 50 одсто утицало на моју игру", каже офанзивац црно-белих.

Потом је додатно појаснио.

"Ја сам дуел играч, нисам могао да улазим максимално у дуеле. Разочаран сам што нисмо победили, јер је била добра утакмица. Имали смо прилику да смањимо бодовну разлику, остаје жал што нисмо успели", закључио је Тавамба.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мали Стбо

13.12.2017 20:55

Нај глупљи спорт на свиету је фудбал, ја питам мога сефа оцели вецерас гледат фудбал Звијеза Партиза ? а он мени казе ста да гледам 22 глупана трце 90 минута за једном лоптом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гробар и Делија

13.12.2017 21:05

А ти си баш онако интелигентно-неписмени-глупак,а?

Name

Мали Стбо

14.12.2017 08:11

Да није тебе ја бих био најглупљи и неписмени али си ми ти највеци конкурент