Барса опет креће по Кутиња!

Знају се цена и замена! Инијеста долио уље. . . ! Наставља се каталонска опсада.

Фудбал 15.12.2017 | 10:00
Барса опет креће по Кутиња!
Покушавала је Барселона летос до последњег дана прелазног рока да скрши отпор Ливерпула и докопа се Филипеа Кутиња, али није успела... Бразилац је био вољан да се пресели на Камп Ноу, али се Ливерпул одбранио од напада из Каталоније.

Барса није одустала од Кутиња и наредног јануара ће опет покушати да га доведе. Усмени дговор око петогодишњег уговороа који је летос склопљен са Кутињом и даље важи, тако да ће Барса опет једину препреку имати у виду Ливерпула. Редси не желе да се одркену свог највреднијег играча, али с обзиром на игре Салаха који се показао као фантастично појачање, можда на Енфилд Роуду сада смекшају став.

Египћанин је у потпуности преузео улогу главног играча у екипи, сјајно се слаже саМанеом, ту су Фирмино и Соланке, тако да би одлазак Кутиња у деловао изгледао мање безболно него летос када се још није знало какав ће бити Салахов утицај на екипу.

Наводно је Ливерпул летос дао Кутињу обећање да ће у јануару размислити о продаји за разумну цену. И због тога Бразилац није послао званичан захтев за трансфер. Ливерпул је летос тражио 200.000.000 евра како би осујетио Барселону која је слала три понуде, али није могла да испрати финансијске захтеве Редса. Последња Барсина понуда је износила 80.000.000 евра плус 30.000.000 евра кроз бонусе. Ливерпул би можда могао да спусти цену на 140.000.000 евра у јануару, а да Барса кроз фиксних 80.000.000 евра и 60.000.000 кроз бонусе испуни тај захтев.

Уље на ватру је долио и Барселонин маестро Андерс Инијеста који је поручио да би ЏериМина и Филипе Кутињо били права појачања за јануар. Подсетимо, колумбијски штопер Минаје већ капарисан из Палмеираса и долази у јануару, док се јавни позив Кутињо тумачи као додатни притисак на Бразилца.

„Мислим да би Кутињо и Мина били велика појачања. Ако Барселона жели да се појача на одређеним позицијама, онда то треба да уради са играчима који подносе притисак играња у великом клубу. Њих двојица су права појачања“, рекао је Инијеста.

Јигрген Клоп је у последњем дербију против Евертона оставио Кутиња на клупи што је био сигнал да Бразилац више није недодирљив у Ливерпулу и да његов одлазак долази у обзир. А убрзо је из Француске стигла вест да је Ливерпул већ спремио замену за Кутиња и да ће у јануару понудити 95.000.000 евра за Монаковог офанзивног везисту Тому Лемара...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар