Филип Филиповић се опростио од Делфина док траје Свјетска лига!

„Наравно да ћемо у наредном периоду да играмо за репрезентацију“, поручио леворуки бомбардер.  Капитен ватерполо репрезентације Србије објаснио је своју изјаву у којој је рекао "да реч даје млађим снагама у Светској лиги".

Остали спортови 14.12.2017 | 21:35
Филип Филиповић се опростио од Делфина док траје Свјетска лига!
Ватерполисти Србије савладали су Црну Гору у другом колу Светске лиге.

Српску спортску јавност узбуркала је изјава капитена Делфина Филипа Филиповића да се опрашта од репрезентације.

Међутим, у питању је неспоразум. Филиповић више неће играти за Србију у издању Светске лиге 2017/2018, а биће на располагању селектору Дејану Савићу у наредним репрезентативним акцијама.

„Рекао сам да се опраштамо, ми старији играчи, од овогодишње Светске лиге, али да смо ту ако треба да помогнемо млађим играчима. Наравно да у наредном периоду настављамо нормално играње за репрезентацију у сваком такмичењу“, рекао је Филиповић за сајт ВСС.

Ватерполисти су победили Црну Гору са 7:4 у другом мечу групе А Светске лиге, а после меча већина је изјаву Филиповића протумачила погрешно.

"Очекиван ток игре, стршан приступ Црне Горе, али знали смо шта да очекујемо од њих. Срећан сам што смо успели да добром одбраном и исподпросечним нападом остваримо победу. Толико од нас у Светској лиги. Реч дајемо млађим снагама, али ту смо ако затреба", рекао је капитен Филиповић.

Ипак, дан касније уследило је појашњење Филиповића, пошто је већина медија пренела како је наш најбољи ватерполиста одлучио да се повуче из репрезентације.

"Рекао сам да се опраштамо, ми старији играчи од овогодишње Светске лиге али да смо ту ако треба да помогнмо млађим играчима. Наравно да у наредном периоду настављамо нормално играње за репрезентацију у сваком такмичењу", истакао је Филиповић.

Филиповић има 30 година, за репрезентацију је дебитовао као тинејџер, а на 324 наступа постигао је 554 гола. Клупску каријеру почео је у Партизану 2002, потом играо за Про Реко (два пута), Раднички Крагујевац и Олимпијакос чији је тренутно члан.

По три пута је био шампион Србије и освајач Купа са Партизаном, са Про Реком има и три Серије А, два Купа Италије, две Евролиге, те по један ЛЕН Суперкуп и Јадранску лигу, а са Радничким ЛЕН Трофеј.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар