Џумхур: Желим да играм против Новака!

„Имао сам прилику да играм с најбољим играчима свијета, Роџер Федерер, два пута с Рафаелом Надалом, са Станом Вавринком. Ове године бих волио да играм с Новаком Ђоковићем, јер се враћа на терен“, рекао је први рекет БиХ.

Тенис 14.12.2017 | 19:30
Џумхур: Желим да играм против Новака!
Дамир Џумхур, најбољи тенисер Босне и Херцеговине, тренутно 30. играч свијета истакао је да наредне сезоне жели у првих шест мјесеци искористити чињеницу да брани тек неких двадесетак поена освојених прошле, те да ће успјети да дође међу 20 најбољих тенисера свијета.

Џумхур је синоћ проглашен за најбољег спортисту БиХ у 2017. години, што је по њему признање које показује колико је велики напредак направио и да му се напоран рад исплатио.

“Феноменална сезона је иза мене и награда је дошла као шлаг на торти, али је и показатељ колико сам имао добру сезону и да се исплатио сав труд“, казао је Џумхур, а затим се окренуо изазовима у будућности:

“Свака година је велика изазов за спортисту и тешка по нечему специфичном. Сљедећа ће за мене бити најтежа до сада из више разлога. Имам велики број поена за бранити, јер се налазим међу 30 најбољих на свијету. Но, исто тако у првих шест мјесеци браним тек двадесетак посто поена и то је шанса да направим велики скок на листи и уђем међу првих 20. Уколико то остварим онда ћу олакшати себи други дио сезоне. Циљ је да уђем добро у сезону, добрим резултатима. Крећем у Аустралији, а онда слиједи Америка, као и прошле године, Морам се добро фокусирати на велике турнире Гренд Слем и Мастерс и ако ту будем добар, онда ћу себи олакшати пуно тога у наставку сезоне“, пренијела је агенција "Анадолија".

О томе с ким у наредној сезони жели одмјерити снаге на АТП тоуру, Џумхур каже да му је остала још једна жеља, а то је оглед са Новаком Ђоковићем.

“Имао сам прилику да имам с најбољим играчима свијета Роџер Федерер, два пута с Рафаелом Надалом, са Станисласом Вавринком. Ове године бих волио да играм с Ђоковићем, јер се враћа на терен, и то у некој каснијој фази турнира. Увијек постоје играчи с којима не желите да играте, иако пуно тога зависи од форме. Рикардас Беранкис ме добио три пута прије финала у Москви, а онда сам га добио два пута заредом. То говори о мом напретку у посљедње вријеме и колико сам психички стабилнији и зрелији као играч“, закључио је Џумхур.

Најбољи бх. тенисер данас је потписао и нови спонзорски уговор, па ће тако у наредном периоду бити заштитно лице компаније “Хифа петрол“.

Џумхур је данас одвојио вријеме и одиграо неколико мечева са представницима медија, а они који су приказали најбољи тенис добили су награде, између осталог и рекет са потписом 30. играча свијета.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар