156. вјечита прича: Потенцијални састави и историја...

Последња утакмица у 2017. години у Србији биће она највећа и најважнија – вечити дерби између Партизана и Црвене звезде.

Фудбал 13.12.2017 | 17:00
156. вјечита прича: Потенцијални састави и историја...
Црно-бели ће од 18 часова на свом стадиону дочекати комшије са друге стране Топчидерског брда, које у бољем расположењу и доста растерећенији улазе у 156. лигашки окршај јер имају девет бодова вишка.

Такође, Партизан је тек седми по учинку на свом терену у комплетној Суперлиги – са пет победа, четири ремија и једним поразом, а тренер Мирослав Ђукић неће моћи да рачуна на Марка Јанковића, али вероватно хоће на ровитог Зорана Тошића.

С друге стране, тренер гостију Владан Милојевић, осим од раније повређеног Немање Радоњића, нема проблема са повређеним играчима, а према последњим најавама на терен би могао да изведе идентичан састав, у истоветној формацији као и против Келна (4-2-3-1).

Истовремено, осим 'традиционалних' проблема, временски услови и чињеница да је радни дан условиће и нешто слабију посету на највећем мечу у региону, пошто је закључно са средом продато нешто више од 10.000 карата.

Стандардну увертиру пред нови сусрет београдских великана направила су саопштења поводом квалитета арбитара и 'теорија завере' ко коме помаже у походу на титулу, да би тачку ставио председник Партизана Милорад Вучелић истакавши да су – "судије најгори део српског фудбала".

Правду ће делити најбољи српски арбитар Милорад Мажић и његови помоћници.

Такмичење у Суперлиги наставља се средином фебруара, а вечите у истом периоду очекују и први мечеви шеснаестине финала Лиге Европе.

Као и увек, будите уз б92.нет и на нашем порталу последње информације из Хумске сазнајте први.

Хоће ли тренери експериментисати?

Како је одавно познато на које играче тренери вечитих ривала могу да рачунају, у стартним поставама не би требало да буде већих изненађења.

С друге стране, иако је Ђукић у Кијеву против Динама (4:1) испробао варијанту са три играч у задњој линији, против црвено-белих готово сигурно неће желети да експериментише.

Партизан (4-2-3-1): Стојковић – Г. Милетић, Остојић, Р. Милетић, Вулићевић – Јевтовић, Евертон – Пантић, Тавамба, Тошић – Ожеговић

Као што смо и рекли, Милојевић такође неће превише мењати, иако постоји могућност да Александар Пешић ипак заигра од првог минута.

Црвена звезда (4-2-3-1): Борјан – Родић, Савић, Ле Талек, Стојковић – Јовичић, Доналд – Крстичић, Канга, Срнић – Боаћи

Историја

Црвено и црно-бели састаће се по 246. пут рачунајући Куп и пријатељске мечеве, а Звезда је успешнија са 107 тријумфа. Партизан је славио 78 пута, 60 сусрета завршено је без победника уз гол разлику 380-324 у корист Црвене звезде.

У првом мечу ове сезоне, пре неколико месеци на Маракани голова није било.

Посебан мотив 'бившег' звездаша

Под посебном лупом биће и нападач домаћина Огњен Ожеговић, некадашњи ученик и члан Црвене зведе, који истиче да је изузетно мотивисан да постигне гол и нема дилему шта ће урадити ако то и буде случај.

"Један од мојих циљева које сам зацртао по доласку у Партизан јесте да помогнем екипи да победи у дербију. Исто као што сам рекао пред Јанг Бојс да ћу дати гол и да ћу пружити свој максимум... Био бих најсрећнији човек на свету када бисмо остварили тај циљ", рекао јеОжеговић.

Милојевић: За дерби се живи, за бодове се игра

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић каже да је вечити дерби "утакмица за коју се живи и нешто више од игре", а после поподневног тренинга ће одлучити ко ће играти у среду против Партизана.

"Осим Радоњића сви су на располагању и драго ми је да као тренер могу да изаберем једанаесторицу који ће сутра изаћи на терен. Они знају да морам да донесем одлуку ко ће почети, а ко ће седети на клупи. Често се дешава да они који нису ни у протоколу заслужују да играју, али због тактичких замисли нису се нашли на терену. То су неке слатке муке и драго ми је што су моји играчи направили такву ситуацију", рекао је Милојевић

Ђукић: Звезда је победничка екипа и неће калкулисати

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да очекује спектакл против Црвене звезде и да вечити ривал неће калкулисати без обзира на то што има девет бодова више.

"Очекује нас велика утакмица две велике екипе, које су направиле велики успех пласманом у наредну фазу Лиге Европе, које се боре за титулу. Прави празник, фудбалски спектакл. Надам се да ће све протећи у фер борби и нек победи бољи. Заостајемо девет бодова и морамо да идемо на победу. Звезда може да калкулише, али се ради о победничкој екипи и сигурно ће и она ићи на победу", рекао је Ђукић.

Суперлига – 156. вечити дерби:

18.00 Партизан – Црвена звезда

Стадион: Партизан

Арбитри: Милорад Мажић, Милован Ристић, Далибор Ђурђевић

Црвено и црно-бели састаће се по 246. пут рачунајући Куп и пријатељске мечеве, а Звезда је успешнија са 107 тријумфа. Партизан је славио 78 пута, 60 сусрета завршено је без победника уз гол разлику 380-324 у корист Црвене звезде

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар