156. Дерби: Вјероватни тим Звезде...

Све исто као против Келна! Владан Милојевић са провереним снагама улази у 156. вечити дерби.

Фудбал 13.12.2017 | 15:15
156. Дерби: Вјероватни тим Звезде...
Тим који побеђује не треба мењати - максима је које се очигледно као пијан плота држи тренер Црвене звезде Владан Милојевић и са којом дочекује и 156. вечити дерби у Хумској. 

Зна сада већ прекаљени стручњак да не ваља у важним утакмицама експериментисати па ће на травњак Партизановог стадиона сутра од 18 часова изаћи идентичних 11 играча који су пре мање од седам дана победили Келн на Маракани и подарили Звезди европско пролеће, прво после 26 година.

Пред голом Милана Борјана наћи ће се стандардна четворка у саставу Стојковић, Савић, Ле Талек и Родић. Толико су европских искушења ови фудбалери имали ове јесени да су се поприлично добро уиграли, па тренер црвено-белих дефинитивно нема никаквих дефанзивних дилема.

Најважнија чињеница по црвено-беле је да ће Бранко Јовичић задржати своје место у првом тиму од почетка. Сјајни везиста недавно се вратио на терен после вишемесечне паузе због повреде, сигурно још увек није потпуно фит, али је потребан како би одржао стабилност црвено-белих на средини терена где се често у дербијима воде најжешће борбе и добијају утакмице. Уз њега ће ту поново бити капитен Мичел Доналд који треба додатно да учврсти све бедеме и обезбеди мир у дефанзиви.

У навалном реду опет озбиљнија нападачка рола очекује Ненада Крстичића. Везиста Црвене звезде показао се као итекако квалитетно решење на левом крилу у одсуству повређеног Немање Радоњића, па ће са Славољубом Сринћем и Гелором Кангом имати задатак да креира прилике за главног стрелца Ричмонда Боаћија. 

Голгетер из Гане ће вероватно бити и сутра усамљен у шпицу, као и против Келна, што значи да ће иначе сјајни Александар Пешић, први стрелац Суперлиге са 17 голова, поново чекати прилику са клупе за резерве. Њега минутажа сигурно очекује, његово учешће у овом дербију није спорно, али ће једину цену платити чињеници да дерби изискује посебан тактички приступ.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар