Величковић: Побједом почети нови циклус!

Црно-бели у 20. 45 часова дочекују Билбао у оквиру 8. кола Еврокупа. Капитен екипе каже да из лоше атмосфере може да се изађе једино јачим тренингом и победама.

Кошарка 13.12.2017 | 15:45
Величковић: Побједом почети нови циклус!
Кошаркаши Партизана у уторак увече су одрадили први тренинг након смене тренера Мирослава Николића.

Досадашњи други помоћник, Александар Матовић, покушао је уз помоћ тим менаџера Душана Кецмана да им усмери фокус ка следећој утакмици, која је на програму већ вечерас (среда) у 20.45.

Матовић ће водити црно-беле са клупе, у очекивању четвртка и промоције Ненада Чанка, који ће дебитовати два дана касније, у дуелу са МЗТ Скопљем.

Новица Величковић после тренинга је рекао малобројним новинарима да играчи знају шта им је чинити и да морају да покажу реакцију на последњу промену у клубу.

"Знате каква је ситуација. У игри не може много да се промени за један дан, једноставно треба ићи на победу и на тај начин започети нови циклус", почео је разговор искусни крилни центар.

Партизан је једини тријумф у групи, из досадашњих седам утакмица, остварио управо у Билбау.

"Људи у црном", како гласи надимак ове шпанске екипе, у односу на тај меч ће такође наступити са новим тренером. Хрват Вељко Мршић (еx-Цедевита) крајем новембра је наследио Карлеса Дурана, али за сада није успео да пронађе победнички рецепт.

"Мислим да можемо да одиграмо добро и квалитетно. Победа би нам била битна због самопоуздања и уласка у лепши период, јер смо баш заређали што се тиче пораза. У наредна два кола АБА лиге дочекујемо МЗТ и Морнар, које морамо да добијемо. Против Билбаа треба да се спремамо и за те утакмице, а било би добро да у њих уђемо са позитивним расположењем".

Тешко је предвидети колику ће црно-бели имати подршку са трибина, како због осам пораза у последњих девет утакмица и минималних изгледа за пласман у Топ 16 фазу Еврокупа, тако и због фудбалског "вечитог" дербија, који се завршава око 45 минута пре почетка меча у дворани "Александар Николић".

"Подршка увек мора да се заслужи. На нама је да покажемо људима борбеност и жељу, а они ће то препознати, као и увек. Генерално мора да се ствара позитивна слика о Партизану, што можемо да урадимо једино максималним залагањем. Да људи виде да је то оно због чега желе да дођу у халу и да је то прави Партизан".

Може ли екипа која је код Муте Николића често деловала мекано и малодушно, да постане јача и компактнија?

"Наравно да може и да мора. Поразима смо ушли у лошу атмосферу, а из ње можемо да изађемо само јачим тренингом и победама. Али, кажем, то што је било, остаје иза. Ту је сада нови тренер, морамо и ми да будемо другачији", закључио је Величковић.

Осим Вање Маринковића, који не тренира због повреде скочног зглоба, у тиму због болова у леђима неће бити ни Страхиње Гавриловића.

За Билбао наступа репрезентативац Србије Дејан Тодоровић, као и некадашњи млади репрезентативац, центар Василије Вучетић.

САМО ТЕОРИЈА

И Партизан и Билбао улазе у меч са скором 1-6, али црно-бели, за разлику од ривала, још имају теоретске изгледе за пласман у Топ 16. Потребне су им победе у преостала три кола, над Лиможом (4-4) са 10 поена разлике, а да Французи осим у Београду изгубе и од Лијетувос Ритаса код куће.

ПАРОВИ 8. КОЛА:

Локомотива Кубањ - Лијетувос Ритас 18.30
Партизан - Билбао 20.45

одиграно у уторак:

Алба - Лимож 78:84

ТАБЕЛА: Локомотива 7-0, Алба 5-3, Лијетувос 4-3, Лимож 4-4, Билбао 1-6, Партизан 1-6.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар