ИТА - Куп: Интер једва против трећелигаша!

Интер се коцкао с реномеом, Порденоне пао тек после пенала! Ау, какав меч на Меаци. . .

Фудбал 13.12.2017 | 00:05
ИТА - Куп: Интер једва против трећелигаша!
Интер је у четвртфиналу Купа Италије. И то после седам серија једанаестераца против трећелигаша Порденонеа. У регуларном делу је било 0:0, као и после продужетака.

У пенал серији први је промашио Мисураћа, потом му се реванширао Шкринијар, онда је пребацио гол Лули. Гаљардини је затим шутирао у голмана Перилија, а Икарди погодио када је морао. Пароди је потом промашио, а Нагатомо постигао одлучујучи гол за 5:4!

Ух, ко би рекао да ће се Интер овако мучити против Порденонеа, тима из Серије Ц, па чак иако је играо у прилично комбинованом саставу? Али, Неразури су се коцкали са реномеом клуба. И на крају ипак стигли до четвртфинала Купа Италије где ће чекати победника меча Милан - Верона. 

Невероватан меч.

Играли су за Неразуре малтене сви резервисти осим Шкринијара, Гаљардинија, Весина (и Нагатома), па је донекле и разумљиво да то није могло да изгледа Бог зна како течно и добро. 

Јан Карамо је имао добре шансе, али није успео да се упише у стрелце, па је Спалети уместо њега увео Ивана Перишића у другом полувремену. Порденоне је такође имао своје шансе, а чак је погодио и стативу, имао опасне нападе.

Тим из Серије Ц је имао и добре покушаје у другом делу меча, па није могло баш да се примети који је клуб на врху Серије А, а који долази из нижег ранга. Био је то прилично изједначен дуел.

Такође, ни Перишић се није баш прославио у 73. минту када се нашао у доброј прилици, али је шутирао поред гола Симонеа Перилија.

Стрепеле су присталице Интера, видело се колико недостаје Мауро Икарди. Морао је Спалети да повуче и најјачу карту у 80. минуту меча. Имао је Аргентинац зицер у 86. минуту, али је шутирао главом преко гола.

Тако се отишло у продужетке.

Тамо је Едер био веома запажен, можда чак није свиран пенал над њим. Икарди је погодио стативу у 104. минуту после ударца главом. Потом је Брозовић извео слободан ударац, али је Перили добро одреаговао. Ни до краја продужетака Интер није успео до гола.

Пенали су одлучивали... И на крају одлучили.

Интер је прошао даље. Али, овај меч ће му бити жестока опомена.

КУП ИТАЛИЈЕ - ОСМИНА ФИНАЛА

Уторак

Интер - Порденоне 0:0 (0:0) - после пенала 5:4

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар