О буџету без опозиције у НСРС

Република Српска 12.12.2017 | 20:51
О буџету без опозиције у НСРС
Опозиција је напустила засједање Републичког парламента, а без опозиције је усвојен дневни ред на којем су по хитном поступку и буџет и програм економских реформи.

Посланици опозиције напустили су скупштинско засједање уз образложење да неће да учествују у незаконитом раду Парламента. Повод за напуштање је одбијање скупштинске већине да у редовну процедуру врати буџет за 2018. годину, али и низ докумената које је Влада у Скупштину на усвајање доставила по хитној процедури.

Не постоји ниједан законски основ да се буџет разматра и усваја по хитном поступку, јер је јасно прописано како и на који начин се то ради, рекли су посланици опозиције.

Министар финансија Зоран Тегелтија има оправдање на сваку примједбу опозиције. Тврди, да је Влада буџет послала у Скупштину по хитном поступку због ситуације у Скупштини посљедњих неколико мјесеци. Он истиче и да је буџет за наредну годину у принципу добар и да Влада има подршку социјалних партнера.

Драган Чавић је због свега што се десило у Скупштини у вези са буџетом позвао предсједника Републике Српске Милорада Додика да распусти Скупштину.

Буџет је, иначе, такав да ће у 2018. години на отплату кредита отићи око 750 милиона марака, док на камате укупно 104 милиона.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пропаст зива

12.12.2017 21:54

Паметни су отисли и одлазе из рс а специјалци рицу и плесу под саторима са црвеном багром.

ОДГОВОРИТЕ