Партизан отпустио Муту Николића! Нови тренер - Ненад Чанак!

КК Партизан сменио је тренера Мирослава Николића после серије лоших резултата црно-белих у АБА лиги и Еврокупу.  Његов наследник, највероватније, Ненад Чанак.

Кошарка 12.12.2017 | 20:15
Партизан отпустио Муту Николића! Нови тренер - Ненад Чанак!
Николић је летос преузео црно-беле и најавио развој младих играча, али није успео да задовољи управу резултатима које је остваривао.

Црно-бели су изгубили последњих пет утакмица, а добили су само један од последњих девет мечева.

Партизан је на деоби четвре позиције у регионалном такмичењу са још четири тима са скором 5-6, док је у Еврокупу последњи са 1-6.

Осим лоших резултата, Николићу навијачи замерају и што је упропастио трансфер талентованог Радета Загорца у Хумску.

Спекулише се да би Николића на клупи српског великана могао да наследи бивши капитен Партизана Ненад Чанак, прошле сезоне асистент Александра Џикића.

Партизан у четвртак дочекује Билбао Баскет у Еврокупу, а предстојећег викенда у "Пионир" стиже скопски МЗТ.





Партизан у наставак сезоне иде са новим тренером!

Мирослав "Мута" Николић смењен је након састанка са председником Остојом Мијаиловићем и најужим руководством Партизана због серије лоших резултата, потврђено је из клуба. Црно-бели су изгубили осам од последњих девет мечева у свим такмичењима...

Николићу је ово био други "мандат" у Партизану, у ком је претходно радио деведесетих година, а почетком јула поново је сео на клупу црно-белих и потписао уговор до 2020. године.

Према сазнањима МОНДА, за његовог наследника најозбиљније фигурира Ненад Чанак, актуелни тренер Спартака, који је претходно био помоћник Александру Џикићу и самостално водио Партизан на неколико мечева у његовом одсуству, укључујући и финални турнир Купа Радивоја Кораћа.

Састанак Управног одбора Партизана је у четвртак (15 часова) и на њему ће Чанак званично бити и именован за новог шефа стручног штаба.

Чанак је у Партизану играо у два наврата (1992-94 и 1999-2003), док му је посао у Суботици први самостални пошто је као помоћник радио још и у Меги и младој репрезентацији Србије.

Црно-беле ће, највероватније, у сутрашњем мечу Еврокупа против Билбаоа водити Николићев помоћник Аца Матовић, који је раније радио у млађим категоријама Партизана.

Званично, асистент ће му бити тим-менаџер Душан Кецман, а Матовић би требало да буде и део стручног штаба који ће оформити Ненад Чанак.

Партизан у регионалној лиги има скор 5-6, а последњи пораз је дошао против Цедевите у хали "Александар Николић" током ког су и навијачи на трибинама "затражили" одлазак Мирослава Николића који је рекао да је "није заслужио прозивке".

У Еврокупу, за које је Николић понављао да није такмичење од приоритета и да у њему жели да пружи шансу младима, Партизан је остварио свега једну победу у седам мечева.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар