Искрени Попович: Како сам "покварио" Олдриџа...?!

Тренер Сан Антонија каже да је он једини кривац за лоше игре Ламаркус Олдриџа у претходне две сезоне, а да су у овој трећој "коначно кликнули".

Кошарка 16.12.2017 | 11:30
Искрени Попович: Како сам "покварио" Олдриџа...?!
ЛаМаркус Олдриџ био је један од најтраженијих "слободних агената" у лето 2015. године, али му се највише допала "прича" Грега Поповича коме није било потребно много како би га убедио да је Сан Антонио идеалан тим за његов, односно - заједнички напредак.

Уз њега је у првој сезони био и легендарни Тим Данкан који је требало да помогне у "акмилатизацији" овог Тексашанина, а потом и да буде његов наследник...

Међутим, негде није "кликнуло", Олдриџ је помало и покварио "конценципију" игре Сан Антонија по којој је до тада овај тим био познат, пре свега није било онаквог "протока лопте", а у битним мечевима је нестајао и није давао битан допринос.

Стога се овог лета више причало о томе за кога ће га Попович "трејдовати" и како је Сан Антонио могао тако грубо да процени у вези овог играча. Уместо тога - изненађење!

Олдриџ (32) је потписао продужетак сарадње са Спурсима и ове сезоне заиграо далеко боље, просеци у практично свим статистичким категоријама су скочили, а Сан Антонио има одличан скор (19-8) уочи повратка  Каваја Ленарда ове ноћи против Маверикса, након што није играо од маја.

У чему је био онда проблем са Олдриџом? Објаснио је искрени Грег Попович...

"Причали смо о томе, смејали се, дискутовали шта би требало да се деси, а на крају ја сам 95% одговоран за све. Направио сам грешку са њим пошто сам превише покушао да га "истренирам". Можда вам то звучи чудно, али он је у лиги био већ девет година и имао је један начин како је играо и у ком се осећао комфорно...", почео је причу један од најбољих тренера свих времена.

Хтео је да га обликује на начин на који њему одговара занемаривши да то можда и неће одговарати самом играчу који је дуго на великој сцени.

"Покушао сам да га претворим у Џека Сигму (екс Сијетл и Милвоки), говорио му како да игра са "лакта" и многе друге основне ствари. То га је збунило и није одговарало његовом кошаркашком стилу и то је моја кривица", објаснио је Грег Попович.

Увидео је своју грешку и сада "опуштеније" ради са Олдриџом.

Договор је да ће га у дефанзиви "поправити као и све остале", док је договор да о нападу "неће ни да прича са њим" - једина порука је "буди Ламаркус Олдриџ". Многи су прошли кроз руке "вајара" Грега Поповича, али са њима је била другачија прича...

"Када су Кавај и Тони Паркер дошли - били су клинци. Он је ту девет година и није навикао да игра другачије. Нисам био мудар...", закључио је "Поп".

Олдриџ ове сезоне просечно бележи 22,7 поена (50,1% из игре) по мечу уз 8,1 скок и 2,2 асистенције.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар