Прича: То се зове пун гас!

И Звезде и Фелдина!

Кошарка 13.12.2017 | 22:15
Прича: То се зове пун гас!
Јасно је - почеле су да се слажу коцкице у Црвеној звезди под вођством Душана Алимпијевића. Онај чувени играч ког је овај стратег тражио од почетка сезоне - "време", почео је да игра важну улогу. Екипа је кликнула, изгледа све боље на паркету, а томе је доказ била и победа у Загребу над Цибоном од 93:87. Много је то било убедљивије од тога што резултат каже.

Била је то четврта везана победа Звезда ове сезоне (Реал Мадрид, Игокеа, Анадолу Ефес и Цибона). То је уједно први пут од 1. октобра, када је сезона почела, да су црвено-бели везали четири победе. Играју најбоље откако су се окупили.

Други највећи низ је био управо на почетку сезоне када су имали три победе над Морнаром, Мегом и Барселоном. После тога су уследиле осцилације у резултатима и мини-серије од три пута по два везана пораза.

Не знамо шта се догодило између 23. новембра и 1. децембра, шта је Алимпијевић рекао својим играчима и какве је чини бацио, али после репрезентативног прозора Звезда је почела да гази и у великом је, очигледном налету. И играчком - и резултатски.

Пао је Реал у Мадриду, рутински и Ефес, Игокеа, као и Цибона усред Загреба.

Управо је та реч "рутински" нешто што је до сада недостајало. А изјаве после Цибоне говоре да су и тренер и тим вољни да све то изгледа много боље. Алимпијевић ће то сигурно захтевати, има ту још доста простора за напредак, посебно у одбрани пик ен рола и грађењу скока.

Напредак је уочљив код многих играча, а приметно је и да Џејмс Фелдин игра као у трансу. Против Цибоне је дао 23 поена (6/10 за три), Ефесу је стрпао чак 29, Игокеи 10 и Реал Мадриду 10. Било је потребно мало времена Звездином беку да се потпуно аклиматизује и навикне на саиграче, услове у Србији и клубу, али изгледа да је то све иза њега и да се сада од њега добијају оптимални резултати.

Рецимо, током загревања пре утакмице, док је још у тренерци, можете да приметите колико је фокусиранији него на почетку сезоне. То све, такви детаљи, доносе резултат на паркету.

Такође, Огњен Добрић је све бољи, Немања Дангубић је почео нешто да погађа споља,Дејан Давидовац врти у нападу невероватно паметно и квалитетно мења Рочестија. Направила се хемија, систем игре, а никако се не може побећи од чињенице да Звездина игра и даље зависи доста од тројки.  

Против Цибоне их је било 14/26, против Ефеса 14/28. Приметан је и пад у покушају за три, што је добро, јер их је против Реала било чак 40, што је много, превише. Али, када шут иде, то је оружје против ког нема одбране.

Све ово довело је Звезду до другог места у АБА лиги, али и до прихватљивог скора 4-7 у Евролиги. Тај скор може да буде и бољи уколико Звезда прегази Валенсију у петак у Шпанији. Слепи мишеви имају седам везаних пораза у Евролиги, а долази им тим који је у највећем налету од почетка сезоне. Уз све то стигао је и "пакетић" у ком се нашао Дилан Енис.

Звезда је у пуном гасу!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар