Алимпијевић задовољан, али стријепи од "казне"!

Тренер Звезде истакао да је из меча против Цибоне најважнија победа, док се Перо Антић у име екипе "покајао" због прераног опуштања.

Кошарка 12.12.2017 | 10:30
Алимпијевић задовољан, али стријепи од "казне"!
Црвена звезда је шестом узастопном победом задржала друго место на табели АБА лиге, корак иза водеће Будућности, односно корак испред трећепласиране Цедевите.

Цибона је савладана резултатом 87:93, али уз осетан пад у игри током последњих шест-седам минута.

"Честитам Цибони на заиста доброј утакмици, пре свега на показаном карактеру. У једном тренутку је разлика била прилично висока, али Цибона није одустајала, већ се враћала изнова и изнова. Ујутру кад се пробудимо, памтиће се и писаће се победа. Да је наша најбоља утакмица - и није, међутим, морам да будем задовољан, јер је иза нас напоран мини-циклус. Пре утакмице са Реалом, рекли смо да су нам најважнији Игокеа, Ефес и Цибона, али играчи су успели да победе све", изјавио је Душан Алимпијевић на конференцији за новинаре.

Тренер црвено-белих похвалио је игру у првој четвртини, која је завршена са 17 поена предности.

"Прву четвртину смо одиграли онако како смо се договорили. Направили смо разлику, а после је то можда изгледало као рутина, али ми бисмо некад могли да будемо и кажњени због оваквог приступа. Овог пута нисмо".

Алимпијевић је констатовао да против Звезде "већина екипа игра без оптерећења у нападу и максимално у одбрани", што често води томе да утакмице које би "на папиру" требало лако добити, буду теже него што се очекивало.



Ветеран Перо Антић био је критичан према себи и саиграчима.

"Играли смо супер у првој четвртини, али после смо показали нешто што није било договорено. Нисмо испоштовали неке ствари и зато је разлика на крају сведена на шест поена. Треба да играмо са више карактера и да покажемо наше право лице. Ово није било то", изјавио је троструки освајач Евролиге са Олимпијакосом и Фенербахчеом.

"Уз сво поштовање Цибоне и њеног састава, са оваквим грешкама бисмо у Евролиги изгубили утакмицу 20 поена разлике. Они су показали енергију, карактер, да су добар микс младих и старијих играча и да је тешко победити овде".

Звезда се одмах после утакмице вратила у Београд и од данас почиње припреме за гостовање Валенсији, у оквиру 12. кола елитног такмичења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар