Снимање филма у дворцу пјевачице

Џорџ у Заводу за заштиту културног насљеђа у Бечу тражио је дозволу да у замку из 12. вијека сними блокбастер, у коме ће главну улогу имати звијезда „Ниских страсти“.

Забава 11.12.2017 | 10:00
Снимање филма у дворцу пјевачице
Џорџ Клуни и Шерон Стоун снимају филм у дворцу из 12. вијека Ебенфурт у околини Беча, који је у власништву пјевачице Драгане Мирковић и њеног супруга Тонија Бијелића.

Како Курир сазнаје, славни глумац и редитељ недавно је у Аустрији тражио локацију за нови пројекат, у којем је главну улогу додијелио холивудској заводници која се прославила у „Ниским страстима“. Њему је за око запало управо имање на којем се налази замак наше фолк звијезде. Клуни није желио да губи вријеме, већ је у Аустрију послао тим људи који су се у Заводу за заштиту културног насљеђа у Бечу распитивали за пјевачицин дворац.



''Клуни је одушевљен Драганиним замком, па је одлучио да управо ту сними делове новог филма. Кад је сазнао да је Драгана власница замка, послао је тим људи да прибаве одговарајуће дозволе. Његови људи су недавно били у Заводу за заштиту културног наслеђа, будући да је певачицин замак под заштитом државе, и распитивали се за дозволу'', прича извор.

Пјевачица је објаснила какав је значај њеног дворца.

''За мене овај дворац нема материјалну вредност. Постоји нешто више од тога. Сјајан је осећај шетати се просторијама и силазити низ степенице којима је ишла и Марија Терезија, као и Берта фон Сутнер, добитница Нобелове награде за књижевност 1905. Она је годинама свако лето проводила у дворцу. Циљ нам је да очувамо ово историјско здање. Наравно, намеравамо да се у дворац и преселимо, а један део учинићемо доступним за јавност, како за културне манифестације, тако и за ђачке екскурзије, али и за снимање филма, што да не'', рекла је Драгана у једном интервјуу, а јуче није одговарала на позиве.



Иначе, у овом дворцу су већ снимљена два филма. Први прије него што је Драгана постала власница овог здања, а други филм, под називом „Кардинал“, снимљен је након што су га купили.

Све тајне замка

Замак Ебенфурт био је тврђава за борбу против Турака, а касније је обновљен у барокном стилу. Први записи о њему датирају из 1160. године, а верује се да је постојао и прије тога. Драгана и Тони купили су га 2010. године, кад су и започели реновирање, које се ближи крају. Дворац је уврштен у културно насљеђе Аустрије и опасан је имањем од хектар и по. Има четири торња, висине по 35 метара, и простире се на 12.000 квадрата.



Пјевачица је рекла да ће са сином, ћерком и супругом живјети на другом спрату замка, чија је површина 4.000 квадрата. Свако крило дворца има по 1.000, а само дневни боравак 300 квадрата. У једном дијелу дворца, на другом спрату, налази се балска дворана (1.000 квадрата с ходником и пријемним дијелом), која ће им служити за прославе, док ће први спрат бити претворен у музеј, гдје се налази и црква.

Извор: Курир

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

мацхо

11.12.2017 07:59

Дворац се не мозе купити у Аустрији. Мозете га само изнајмити од дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свезналица

11.12.2017 10:02

Узела под концесију хе,хе!! Па погледајте Yоутубе снимак дворца,узели су оронулу и неодрзавану градјевину.И морају улозити свиј новац у аустријску културну бастину...па има и код нас замака,двораца и цумеза...

Name

Јо

11.12.2017 11:18

Одакле само толко огромна памет и знање.

Name

Ре то Јо фром Свезналица

11.12.2017 12:00

Хвала,хвала! Ради се,и уци кроз зивот...Данас су информације најдоступнија ствар,а онда је лако повезати ствари.

Name

гаго

11.12.2017 08:07

какоси успела то освојити дати тата није оставијо у наследствоилије додо посло који цек пасте у неком дилу заједно закопан цуп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јока

11.12.2017 09:00

Тиси неопјевана будала!

Name

Лакимов

11.12.2017 09:55

Баба Серон и деда Клуни це да снимају порнице у Гагином замку,ауууу сине ала це то бити ујдурма

ОДГОВОРИТЕ