Најава - АБА: У Загреб по четврту побједу у низу!

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић жели да његов тим против Цибоне заврши успешан мини циклус, али зна да ће то бити тешко.

Кошарка 10.12.2017 | 18:15
Најава - АБА: У Загреб по четврту побједу у низу!
Звезда је отптовала у загреб на меч против Цибоне, којим ће и званично бити окончано 11. коло АБА лиге, половина такмичења у регионалном шампионату ове сезоне.

Црвено-бели знају да их у Кошаркашком центру "Дражен Петровић" чека тежак задатак, али желе да на крилима одличних партија заврше мини циклус.

"Доласком новог тренера, много тога се променило у редовима Цибоне. Отишао је Јанг, затим су довели Ратковицу, искусног плејмејкера, на позицији која им је била дефицитарна. Показали су брзо реакцију и напредак у игри. Ово је једно од тежих гостовања у АБА лиги, и ми желимо да завршимо наш мини циклус, у коме смо имали утакмице у Мадриду, против Игокее, Ефеса победом и против Цибоне. Сви играчи су здрави и спремни за овај меч", изјавио је тренер Звезде Душан Алимпијевић.

И Огњен Добрић напомиње да његов тим чека тежак дуел у Загребу.

"Свакако је тешка утакмица пред нама, не само због чињенице да смо играли против Ефеса у Евролиги пре само два дана. Цибона је имала времена да се припреми за овај меч и важно је да одговоримо чврстом и агресивном игром. Наше амбиције у Евролиги су јасне, желимо да добијемо свакога, али наш приоритет је, и то намерно понављамо, АБА лига. Цибону предводи врло искусан тандем Томас и Жорић. Желимо победу како би наставили да градимо и самопоуздање, али и да спремни дочекамо серију гостовања до Нове године у оба такмичења" рекао је Добрић, чија екипа ће после Загреба у Валенсију, Бар, Истанбул, Сремску Митровицу.

И Цибона је свесна да ће у понедељак увече имати велики испит, због чега је тренер Анте Назор позвао публику да им пружи што већу подршку.

"Позвао бих што већи број људи да нас бодри против респектабилног противника, о чему нам говори и њихова победа у Евролиги над Реалом у Мадриду. Они су последња два тријумфа у АБА лиги остварили рутински с онолико снаге колико је потребно. На нама је да покажемо веру и безобразлук у ономе што радимо. Уколико будемо до краја држали борбеност и концентрацију, уверен сам да ћемо доћи у ситуацију да преломимо утакмицу у нашу корист", поручио је Назор.

Искусни Марко Томас верује да Цибонаима шансу против Звезде и да мора да је искористи.

"Играмо против понајбоље екипи у регионалној лиги. Нешто су били рањивији на почетку сезоне него сада. Нашли су ритам између АБА лиге и Евролиге и сад лакше побеђују ове утакмице које морају. Нама је утакмица у Бару дала одређени део самопоуздања, али уз такав ангажман и фанатичну игру у обрани биће нам потребно и добро нападачко вече. Имамо своју шансу, јесте Звезда квалитетнија екипа, али ми играмо на домаћем терену. Уз подршку домаће публике и уз нашу добру игру можемо да победимо".

Утакмица 11. кола АБА лиге Цибона - Црвена звезда мтс игра се у понедељак од 18 часова у Загребу.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 11. КОЛА

Игокеа - Мега 82:89
Партизан - Цедевита 82:92
ФМП - Будућност 76:93
Задар - Олимпија 97:77

недеља

МЗТ Скопље - Морнар 17.00

понедељак

Цибона - Црвена звезда 18.00

ТАБЕЛА: Будућност 10-1, Звезда 8-2, Цедевита 8-3, ФМП 5-6, Партизан 5-6, Задар 5-6, Олимпија 5-6, Цибона 4-6, Морнар 4-6, Мега 4-7, Игокеа 4-7, МЗТ 2-8.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар