Партизане, како изаћи ''из бунара''?!

Вилијамс Гос: Стално смо ту, али не знамо да преломимо; Гавриловић: Појачати рад.

Кошарка 10.12.2017 | 20:15
Партизане, како изаћи ''из бунара''?!
Партизан се тренутно налази на тамном и мрачном месту где никако не жели да буде. Поразом од Цедевите, осмим у последњих девет мечева, а петим заредом, најтрофејнији српски клуб је потврдио да пролази кроз кризу игре и резултата. Главно питање је како ће екипа пронаћи начин да подигне главу и крене да се пење из бунара у којем се налази.

"Доживели смо тежак пораз, а имам осећај да смо показали да можемо да играмо са свима. Стално смо ту негде, у сваком мечу. Али млади смо, неискуство узима данак и не можемо да преломимо утакмицу", рекао је Најџел Вилијамс Гос, пословично најбољи играч црно-белих ове сезоне.

Чести проблеми са повредама, према његовим речима такође су значајно утицали на серију лоших резултата.

"Надам се да можемо да напредујемо како време одмиче. Мало је утакмица где нас је неки противник прегазио. А ту су и повреде. Против Цедевите није било Вање, претходно Ритаса нисмо играли Новица и ја. Повреде доста утичу на игру и резултате. Ниједан меч нисмо било комплетни. Морамо да останемо позитивни у главама, да се држимо заједно и да на следећи меч изађемо са циљем да победимо."

А није баш лако остати позитиван ако се погледају табеле и Јадранској лиги.

"Сигурно нам неће помоћи ако будемо размишљали на негативан начин. Свима нам је тешко, нико од нас не жели да губи утакмице, али нема шансе да изађемо из кризе ако не будемо позитивни."

Отприлике на сличан начин размишља и Страхиња Гавриловић који је стицајем околности и против Цедевите и у претходних неколико мечева много више играо под кошем на позицији пет, када је одмара Ђоко Шалић.

"Знали смо са ким играмо. Држали смо се коректно прво полувреме, у другом је било прописта у одбрани и лоше смо ротирали. На крају су пресудиле њихове тројке преко руке, у седмој секунди напада и слично. Остаје нам да се окренемо следећим мечевима, креће друга половина сезоне у Јадранској лиги."

Оправдано се поставља питање у којој мери негативан низ резултата може да утиче на самопоуздање екипе.

"То може само да нас натера да радимо јаче и остваримо што већи број победа. Можда може мало психички да нас поремети, али треба да утиче у контрасмеру, да се окренемо и позитивно размишљамо. Сад имамо још две утакмице код куће у Јадранској лиги. Да то добијемо и да се вратимо на нови колосек", истакао је Гавриловић.

Партизанов кошаркаш тврди да постоји јасан рецепт за повратак у форму.

"Појачати рад, више концентрације на терену, само што јаче у одбрани."

Прва следећа прилика да се тај рецепт примени је у среду, када ће Партизан дочекати Билбао са којим дели последње место на табели у групи Еврокупа.

"Билбао смо добили тамо. Трудићемо се да је добијемо и сад. Не преостаје нам ништа друго него да идемо на победу", закључио је Гавриловић.

После свега, утисак је да би једна победа могла много да значи целој екипи пре свега на психолошком плану, али с обзиром на тренутак у којем се Партизан налази, то делује као веома озбиљан задатак.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар