СП - 1/8-финала: Против Црногорки најбоље што можемо!

Стојиљковић: Са Црногоркама нема лепог рукомета! Рукометашица Србије Јована Стоиљковић верује у добру партију свог тима у осмини финала Свестког првенства у Немачкој против Црне Горе. Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да његова екипа жели да настави добар низ на Светском првенству.  

Остали спортови 10.12.2017 | 09:30
СП - 1/8-финала: Против Црногорки најбоље што можемо!
Он је истакао да ће се на најбољи могући начин супротставити Црној Гори у осмини финала.

"Свако има своје адуте. Имамо жељу да наставимо добар низ. Били смо константнији на овом такмичењу што ми даје наду за оптимизам да можемо да изађемо као победници. О њиховим квалитетима не би требали да причамо. На нама је да се супротставимо на најбољи могући начин, и у одбрани, и у нападу. Урадићемо најбоље", рекао је Обранодивић, преноси Рукометни савез Србије. 

Рукометашице Србије сутра од 17.30 у Магдебургу играју меч осмине финала Светског првенства против Црне Горе. 

Селектор је навео да га радује то што је његова екипа од прве утакмице у групи против Кине, па до последње против Јужне Кореје имала узлазну путању. 

"То се посебно видело против Кореје. Имали смо три гола предности против Немачке и Холандије, али нисмо победили. Радује ме посебно последњи меч јер смо га преломили на крају против врло захтевне репрезентације која је победила ту Холандију. Видели сте како су Холандјанке убедљиво поразиле Немачку. Наша репрезентација има још много неискоришћених резерви, а нама је да их откријемо већ у утакмици у недељу", рекао је Обрадовић.

Стојиљковић: Са Црногоркама нема лепог рукомета! Рукометашица Србије Јована Стоиљковић верује у добру партију свог тима у осмини финала Свестког првенства у Немачкој против Црне Горе.

Истакла је да очекује борбену утакмицу и не превише лепог рукомета.

"Све утакмице са Црном Гором су јако борбене. Ту нема превише лепог рукомета, јер борбеност долази до изражаја. Биће то падање на главу, јака одбрана, жеља, борба, и ту ће се тражити победник. Играју јако у одбрани, имају добру контру и полуконтру, шутере са дистанце, брза крила. Црногорке су јако добре, али ми смо спремне и парираћемо на најбољи могући начин", рекла је Стоиљковић, преноси Рукометни савез Србије. 

Рукометашице Србије играју у недељу у Магдебургу против Црногорки. Стоиљковић, леви бек Србије, бори се са повредом палца шутерске руке током читавог првенства. 

"Прате ме пехови и ситне повреде, али се надам да је с тим готово и да ће до краја првенства бити све на 100 одсто. Прст боли, али имам заштиту са којом играм, која ми ограничава покрет и смета код шута. Покушавам да се фокусирам на игру, да не мислим на то", рекла је она. 

Лево крило репрезентације Дијана Радојевић навела је да је главно оружје Црногорки контранапад. 

"Ако то ако зауставимо бићемо ближе победи. Играмо добро, атмосфера је позитивна, тако да верујем да ћемо наставити да уживамо у овој еуфорији", рекла је Радојевић. Некадашњи играчица подгоричке Будућности Жејка Николић сматра да су Црногорке прижељкивале баш Србију у осмини финала. 

"Имају пуно самопоуздања после те утакмице у Бару која није била мерило. Била је пријатељског карактера уз сво суђење. Имају новог селектора, тако да су мало промениле систем игре у одбрани али свакако је то један од адута уз атмосферу и борбени дух", рекла је Николић. 

Утакмица почиње у 17 сати и 30 минута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар