СП: Српкиње вечерас за прво мјесто!

Српске рукометашице боре се против Јужне Кореје за челну позицију у Групи Д.

Остали спортови 08.12.2017 | 16:45
СП: Српкиње вечерас за прво мјесто!
На победу!

Одлучујући меч Србије – с Кореанкама за прво место! Рукометашице Србије од 20.30 играју против Јужне Кореје одлучујући меч групе Д на Светском првенству у Немачкој.

Порука која одзвања из стручног штаба Србије на челу са Љубомиром Обрадовићем. Наше рукометашице се у последњем колу Групе Д Светског првенства у Немачкој сусрећу са репрезентацијом Јужне Кореје (20.30), а сви, од селектора до рукометашица, сагласни су у ставу да треба ићи на тријумф над незгодним Азијаткињама.

"Играмо последњу утакмицу у групи, знаћемо све резултате, па и противника у осмини финала. Биће нам много јасније све, Кореја је озбиљан противник, победила је Холандију, пружила добар отпор Немицама. Чека нас тежак посао, јер је реч о дисциплинованој и ангажованој екипи, а такви морамо да будемо и ми. Морамо да идемо на победу, чека нас захтевна утакмица", поручио је селектор Србије, а преноси Спортски журнал.

Обрадовићев помоћник Живојин Максићдетаљно је до касно у ноћ анализирао наше ривалке, чију је репрезентацију предводио на Универзијади 2015. године у Гуангџоуу.

"Учесници су сваког великог такмичења, прва је Универзијада организована баш тамо. Гвон им је најбоља, али је повређена. Ипак, Рју је одлично мења, опасна је, такође и десни бек је за свако поштовање. Игра врхунски на сваком мечу. За разлику од других њихових селекција могу да одиграју 6-0 одбрану, као и дубоку, крила су им одлична, истичу се на сваком мечу", казао је Максић.

А сада мало детаљније о калкулацијама...

Српске грације су тренутно на другом месту, а победа против девојака из Азије обезбедила би нам најмање друго место. Уколико Немачка не буде боља од Холандије, онда ће пуленке Љубомира Обрадовића заузети водећу позицију и укрстити копља са четвртопласираном репрезентацијом из Групе Ц.

Ако којим случајем наше девојке поделе плен са Корејкама, опет је сигурна друга позиција. У случају да Холандија победи Немачку, прави се круг, три селекције, три ремија у међусобним дуелима и могуће прво место за Србију због гол-разлике (Србија +33, Немачка сигурно не боље од +32, Холандија најмање +31). Услов је да Холанђанке не тријумфују са више од три разлике и не буде много погодака на окршају Холандија - Немачка. Ако изгубе, наше девојке ће бити треће или чак четврте у случају тријумфа Холанђанки са више од два гола разлике.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар