Комеморација Пери Митровићу

У Центру за културу „Филип Вишњић“ у Угљевику данас је одржана комеморација бившем народном посланику ове подмајевичке општине Пери Митровићу.

Република Српска 07.12.2017 | 22:12
Комеморација Пери Митровићу
Након дуге и тешке болести Перо Митровић је у 58. години преминуо 5. децембра у Општој болници „Свети Врачеви“ у Бијељини.

На комеморативном скупу испред општине Угљевик обратио се начелник Василије Перић и истакао да је Перо Митровић цијели живот радио предано и за добробит свих грађана.

"Радио је озбиљно, посвећено, професионално и предано. Био је интелектуалац и по формалном образовању и по општој култури и манирима. Знао је, и кад се бију најтеже политичке битке , да својим благим осмијехом уљепша атмосферу, стављајући до знања да је живот пролазан“, рекао је Перић.

У име чланства и органа Савеза независних социјалдемократа, чији је члан био покојни Митровић, обратио се предсједник Општинског одбора СНСД Угљевик Милутин Тасовац.



„Опраштамо се од великог човјека који је имао све позитивне особине које та ријеч значи, а које је наш пријатељ Перо носио цијели свој политички рад недозвољавајући да политика са свим својим изазовима, манама које носи то уништи“, рекао је Тасовац обраћајући се присутнима.

Он је истакао да је Перо Митровић био један од темеља часног политичког битисања СНСД-а.

Од Пере Митровића испред Рудника и термоелектране
„Угљевик“, чији је радник био, опростио се директор за Корпоративне послове Жико Крунић као и пријатељ Рацо Марковић.

Перо Митровић рођен је 1959. године у Доњем Забрђу, завршио је Машински факултет у Сарајеву и од 1986. године ради на РиТЕ Угљевик.

Од 2006-2010 године Перо Митровић био је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, од 2012-2016 године био је одборник СНСД-а у Скупштини општине Угљевик.

Од 2009-2013 године Митровић је био руководилац Радне јединице „Електродистрибуције Угљевик“, а смрт га је затекла на радном мјесту Координатора за Термоелектрану у РиТЕ „Угљевик“.

Иза Пере Митровића остала су два сина и супруга.

Митровић је сахрањен на мјесном гробљу у родном Забрђу.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре;

08.12.2017 13:19

Ту је и лоповцина Круниц, само га макли мало у страну и настави красти за СНСД а и себи.Теско земљи која их трпи.

ОДГОВОРИТЕ