Вишеград: Куста и Дураковић на суду

Након припремног рочишта у Основном суду у Вишеграду по тужби режисера Емира Кустурице против бившег начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића неће бити ништа од судског поравнања.

Република Српска 07.12.2017 | 20:04
Вишеград: Куста и Дураковић на суду
Кустурица је тужио Дураковића послије објављивања текста у листу „Дневни аваз“ у коме је бивши први човјек Сребренице оптужио режисера да стоји иза пројекта формирања Националног парка „Дрина“ и спајања са националним парком „Тара“ у Србији.

Према Дураковићевој тадашњој изјави парк би требало да се формира на посједима у власништву Бошњака и да заобилази српска села у овој општини.

„Идеја да ја неком отимам земљу и то посебно бошњачку није заснована ни на чему осим на пустој мржњи из Сарајева и томе у чему они живе већ 30 година од како су почели да вријеђају моју породицу и мене“, рекао је кратко Кустурица новинарима у Вишеграду.

Дураковић је потврдио да је ријеч о тексту који је изашао у „Авазу“ гдје је наслов био бомбастичан у коме се каже „да Кустурица режира отимање бошњачке земље“.

„Ни у једном дијелу тог текста нисам нашао да сам прозван за нешто али је он мене ту поткачио, зашто то су његови разлози, и зашто се примитивно осуо на мене то не знам, „додао је Дураковић.

Према тада Дураковићевој изјави том дневном листу територија националног парка би била само на бошњачкој земи.

„ Сви ми желимо тај парк али је симптоматично како су мапе уцртане , ко су актери у свему у томе. Ми смо мало негодовали у свему томе и завршили смо на суду и да немамо право ништа рећи“, истакао је Дураковић.

Дураковић је Кустурици приписао да је градећи Андрићград прао паре и, како је рекао, отимао бошњачку земљу.

„Све су то нетачни подаци и та клевета о покушају пљачке бошњачке земље и прању новца .Јесам пар пута опрао новац али онај који ми је заостао у фармеркама па је машина за веш опрала . А ово на шта су они алудирали то нити је постојало јер смо имали толико комисија, испекција и пореских и других које би сигурно утврдиле да је било шта или да смо хиљаду марака опрали а не тих мојих стотину динара у старом џепу“, казао је Кустурица.

Кустурица је због клевете тражио одштету од 12.000 КМ.

Суђење ће бити настављено.



БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

@Драгутин

07.12.2017 19:08

Сто не писете да је овај вајни Кустурица цовјеку у суду три пута псово матер у присудству судија,сто овакве вијести пресуткујете засто у име цега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драгутин

07.12.2017 20:57

Како си ти дошао до тог сазнања о псовању? Поткријепи то мало некаквим доказом. Наш народ воли по мало да лупета неистине па мислим да си у тој групацији и ти.

Name

Xxл

07.12.2017 21:25

КУСТА ЈЕ ПРОДО ВЈЕРУ ЗА ВЕЦЕРУ....И САД ЈЕ КО БИВА ВЕЛИКИ ДОДИКОВ СРБО.XАXАXА....ВОЛИ ДОДИКА ДО ПОСЛЕДЊГ ЕУРА...ТАКО ЈЕ ТО...КРИМОСИ ОБАДВА.

Name

Славица Матијаш

07.12.2017 19:19

Да је тузитељици дворској Славици Матијаш овај случај она би га завршила у корист Кустурице како тако,а умоболни шеф Милорад Додик био би пресрецан кад би видио како његови неписмени тужиоци бране прање новца свог болесног вође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

07.12.2017 21:31

опанци богати обадвојица..авиони. камиони. хеликоптери..а народ нема ста да халисе..мајку им ј....

Name

Не Знам Ста Да Додам

07.12.2017 20:25

цовјек је признао да не пере паре него да влада улазе у његов посао бесповратна средства тако да ни не мора ниста да пере. Е сад колико има истине да се ту увлаци капитал са Косова и да це Куста све да прода Пецолију не знам ал како год срамота је ста људи којим је власт дала да раде ста хоце могу радити од нормалног свијета. Од русења старина по Херцеговини све ради јефтиног камена до овог задњег гдје себи покусава да уграби национални парк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бистрик

07.12.2017 20:32

Куста легендо радо ти се сјетим рахметли Мурата а Бога ми и Дуње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

07.12.2017 21:28

ДОБРО КАЗАНО...БРАВО..КАД ЈЕ ВАЉО СТО НИЈЕ ОСТО У САРАЈЕВУ..ПАПАК ЈЕДАН МАФИЈАСКИ..А САД ОН СРБИН ИЛ ВЕ СТА..НЕЗМА НИ ОН..ВОЛИ САМО ПАРЕ.

Name

Бистрик

08.12.2017 05:04

А и рахметли Сеније и ћелавог сина.

Name

ре бистрик

08.12.2017 08:34

Ја како боли истина..... Раскопај ти по тавану, можда сазнаш више ко си и шта си. Често су се у вријеме турског зулума иконе криле баш на том мјесту. Нешто ми говори, да је твоја Крсна Слава Св. Јован Крститељ. Лако је објаснити зашто се данас поједини Муслимани презивају Југовић, Ковачевић, Бабић итд. Зулум и сила натјерала да се име промјени а презиме је остало.

Name

@ре бистрик

08.12.2017 13:40

Ста да радим кад тавана немам?Ојха Милојко!

Name

ререре бистрик

08.12.2017 16:08

Немаш ти, нажалост ни свог идентитета нити поријекла, па несрећан бауљаш и посрћеш.