АО: Мелбурн послао позивнице тенисерима...

Објављен прелиминарни списак учесника на Аустралијан опену у обе конкуренције сингла. Крунићева усамљена Српкиња у WТА каравану, а на АТП страни уз Ђоковића Лајовић, Троицки, Крајиновић, а можда и Типсаревић.

Тенис 09.12.2017 | 14:30
АО: Мелбурн послао позивнице тенисерима...
По традицији, на почетку децембра први гренд слем сезоне, Аустралијан опен објављује прелиминарни списак учесника у мушкој и женској конкуренцији сингла,.

Што се тиче лепшег пола, прва на списку је Румунка Симона Халеп, а последња  Колумбијка Маријана Дуке Марино. Што се тиче српских тенисерки, одмах упада у око да на листи нема Јелене Јанковић пошто тренутно заузима очајну 159. позицију, али се и опоравља од операције кичме коју је обавила пре око месец дана.  Зато је "књига спала на једно слово", то јест Александру Крунић која је тренутно 59. на свету. Организаторима је ипак најважније то што се очекује долазак Серене Вилијамс која се недавно породила. Американка ће још размислити пре него што донесе коначну одлуку о појављивању у Мелбурну.

А у мушком делу сингла очекује се прави тенисеки ватромет, пошто се већина најбојих тенисера, који су муку мучили нарочито у другом делу сезоне са повредама, пре свих Новак Ђоковић, Енди Мари, Стен Вавринка, Томаш Бердих, Милош Раоинић и Кеи Нишикори враћају на терен. Први на списку је Рафаел Надал, а 104, то јест последњи Чилеанац Николас Хари. За разлику од наших девојака којих је све мање у елити, такав проблем наши момци немају. Јер од српских тенисера, поред Ђоковића који је тренутно 12. на списку, ту су Филип Крајиновић (34), Виктор Троицки (55) и Душан Лајовић (77) док је Јанко Типсаревић осми на резервном списку за главни жреб.

Пошто је до почетка Аустралијан опена остало још шест седмица, промене на листи су могуће, пре свега у пласману, а треба очекивати и одустајања тако да би могли да очекујемо и да се Типса појави у Аустралији од 10. до 28. јануара 2018.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар