Јирген Клоп "изгуглао" ко ће бити капитен!

Занимљив начин да се одреди фудбалер који ће носити капитенску траку.

Фудбал 07.12.2017 | 20:45
Јирген Клоп "изгуглао" ко ће бити капитен!
Каријус - Гомез, Ловрен, Клаван, Морено - Џан, Вајналдум, Кутињо - Мане, Салах и Фирмино.

Ово је састав који је Јирген Клоп извео на терен "Енфилда" претходне вечери и глатко поразио Спартак Москву (7:0) за пролазак групне фазе Лиге шампиона, први пут од сезоне 2008/09 - и то са прве позиције у конкуренцији Руса, Севиље и Марибора.

Ипак, имао је потешкоћа са ових 11 Јирген Клоп из простог разлога што није знао кога да одреди за капитена...

Није било капитена Џордана Хендерсона и његовог заменика Џејмса Милнера, па је немачки менаџер, по сопственом признању, за одлуку о фудбалеру који ће понети траку око руке и бити ауторитет играчима на терену - посаветовао Гугл!

И одлучио се за Филипеа Кутиња...

"Од свих играча на терену - он је најдуже у клубу, било је логично да он буде капитен. У Ливерпулу је од 2013. године, морао сам то да изгуглам, да будем искрен", испричао је Немац уз широки осмех на лицу.

Да ли је та одлука инспирисала Кутиња или не - нећемо никад сазнати, али је одиграо сјајан меч за "редсе" и постигао хет-трик за историјску победу свог тима.

Клоп је након меча говорио о томе да "обожава" Кутиња као фудбалера, али да тим не сме да зависи од само једног играча. Објаснио је да када њега нема - тим јасно мора да зна шта да ради, а онда и одбио да прича о новим трансфер спекулацијама.

Занимљиво, шпански медији су баш дан касније, објавили причу да су Ливерпул и Барселона постигли договор око трансфера Кутиња у Шпанију и да ће се он у јануару преселити на "Камп Ноу" за 128 милиона фунти.

Да ли је ово била последња утакмица Кутиња у дресу Ливерпула у Лиги шампиона?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар