Ново такмичење: Нови изазов за Душана Борковића!

Спајање два аутомобилска такмичења – WТЦЦ-а и ТЦР-а доноси неизвесност нашем најбољем аутомобилисти.

Остали спортови 09.12.2017 | 19:30
Ново такмичење: Нови изазов за Душана Борковића!
Досадашњи ФИА шампионати туринг аутомобила – WТЦЦ и ТЦР, од следеће сезоне се спајају у једно светско такмичење туринг аутомобила под називом Светски куп туринг аутомобила (ФИА Wорлд Тоуринг Цар Цуп - WТЦР).

Транформацију ће доживети и ФИА Европски куп туринг аутомобила (ЕТЦЦ), који је освојио наш Душан Борковић 2015. године, у ТЦР Еуропе шампионат.

WТЦР доноси велики број промена, међу којима је највећа да ће се сада у току једног тркачког викенда возити три трке, па ће тако у току сезоне укупно бити 30, уместо досадашњих 20 трка. Првог дана викенда возиће се два тренинга, получасовне квалификације и прва трка. Другог такмичарског дана возиће се три квалификационе рунде и две трке.

Коначан распоред трка још увек није познат, али се са сигурношћу зна да ће се такмичење састојати из десет рунди, односно 30 трка, које ће се возити на четири континента. Такође је утврђено да ће се додељивати две титуле – за најбољи тим и возача.

Душан Борковић каже да ово за њега није толика новост, јер се већ годину дана спекулисало са овом информацијом, али је истакао да су му осећања помешана.

"Ово такмичење биће изазов за све возаче. Велика је промена и сигурно је да желим да будем његов део. Оно ће окупити најбоље возаче туринг трка, то је сигурно. Пред мојим тимом је сада тежак задатак да покушамо да обезбедимо средства за следећу годину", рекао је Борковић.

Право учешћа на тркама имаће 26 такмичара, а предност приликом пријављивања имаће актуелни такмичари обе серије.

Ко ће све учестовати у новоформираном такмичењу знаће се до краја јануара 2018. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар