Рат на корејском полуострву!

Или - стари Грци су знали боље! Руси ће изгледа наступати под неутралном заставом у Пјеонгченгу, док Амера можда бити неће пошто се плаше инвазије са севера.

Остали спортови 10.12.2017 | 23:15
Рат на корејском полуострву!
Античке Олимпијске игре у старој Грчкој биле су толико важне, што јудима, што боговима, што полу-боговима да се за време њиховог одражавања прекидала свака непријатељстка активност, пре свих ратови. Од тада је прошло скоро три миленијума и чини се да је човечанство само назадовало.

Јер шта рећи за ситуацију око Зимских олимпијских игара у Пјеонченгу када би баш са тог азијског полуострва могао да крене глобални, веома могуће атомски рат.... Црни облаци страха и слутњи надвили су се над овим скијачким центром који би требало да угости најбоље спортисте света од деветог до 25. фебруара наредне године. А притом се још не зна да ли ће домаћин прошлих Зимских игара у Сочију 2012. уопште учествовати. Русија је под оштрим санкцијама због "системстог допинга", то јест, како тврде истражитељи Светске антидопинг ангенције, државно спонзорисаног програма појачавања перформанси атлетама коришћењем недозвољених метода и стимулативних средстава. Због чега ће, ако им дозволе уопште да наступају, морати то да ураде под неутралном заставом, али и глобом од 15 милиона долара. Да ли је ово политички прогон или истина, није на нама да оцењујемо, али Руси су сигирно негде погрешили и сада би могли да се нађу ван и то пред сам крај овог олимпијског циклуса.

А што је још чудније, лако би молго да се догоди да им се придруже и њихови омражени ривали, Американци. Наиме, тамо се већ прича о страховањима за безбедност њихових спортиста пошто се Пјеонгченг налази веома близу границе са Северном Корејом. Одлука ће бити донета ускоро. Ратни хушкачи и таламбаси са обе стране границе, али пре свега са друге стране Пацифика, подгревају овај ђавољи котао који само што није прокључао. А када је тако спортт и спортисти су у сасвим другом плану, барем док политичарима не буду поново затребали за сликање.

Извор: моззартспорт

фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар