Куп БиХ: Жељин "хет-трик" против Широког Бријега!

Жељезничар је по трећи пут у 14 дана савладао Широки Бријег - 2:0 (1:0) и заслужено осигурао пласман у полуфинале Купа Босне и Херцеговине.

Фудбал 07.12.2017 | 15:30
Куп БиХ: Жељин "хет-трик" против Широког Бријега!
Након 0:1 на "Пецари" у првој утакмици четвртфинала Купа Босне и Херцеговине, плави су у сриједу требали да играју реванш, али је сусрет пролонгиран за данас због густе магле.

У данашњем мечу, изабраници Адмира Аџема су славили нову побједу против херцеговачког тима резултатом 2:0 (1:0) погоцима Јована Благојевића у првом и Асима Зеца у другом полувремену.

Већ на самом почетку утакмице на "Грбавици" Јован Благојевић је у седмом минуту начео госте са "Пецаре".

Послије центаршута из корнера, лопта је дошла на ивицу казненог простора, на коју је налетио Благојевић и погодио мрежу Луке Билобрка - 1:0.

У 29. минуту, Жељо је имао прилику да ријеши питање проласка међу четири најбоља тима најмасовнијег такмичења у БиХ, али је Војо Убипарип шутирао изнад пречке.

Имали су и гости из Херцеговине неколико солидних прилика испред Ведрана Кјосевског, а понајбољу је пропустио Стјепан Лончар, првенствено захваљујући одличној интервенцији Жељиног голмана.

Могли су Широкобријежани неколико минута прије одласка на одмор поново да стигну до изједначења, међутим, одбрана плавих је изблокирала ударац Марина Матића из изгледне ситуације.

Почетком наставка, прецизније у 54. минуту, Асим Зец је повисио резултат на 2:0 и практично овјерио пласман Жељезничара у полуфинале, гдје су раније осигурали наступ фудбалери Крупе, тузланске Слободе и Звијезде 09 из Етно-села Станишићи.

Горан Закарић је пробио по десној страни и центрирао, а на другој страни се "поклонио" нападач Жеље и ријешио питање побједника и проласка у даље такмичење - 2:0.

Ово је иначе био трећи дуел између ове двије екипе у 14 дана, а сва три су припала сарајевском тиму, два у Купу БиХ, као и трећи двобој у Премијер лиги БиХ (2:1).

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, Стевановић, Граовац, Зец, Рамовић, Благојевић, Богичевић, Закарић, Хајдаревић, Пројић и Убипарип. Тренер: Адмир Аџем

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Билобрк, Кожул, Матић, Баришић, Баша, Барабан, Ћорлука, Лончар, Бегоња, Бралић и Марковић. Тренер: Горан Саблић

ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА БИХ - РЕВАНШ УТАКМИЦЕ:

Жељезничар - Широки Бријег 2:0 (1:0), први меч 1:0
/Благојевић 7, Зец 54/

У сриједу:

Звијезда 09 - Олимпик 0:0, први меч 2:1

Крупа - Рудар Приједор 3:2 (2:1), први меч 3:0
/Кољић 30, 45, 46 - Лолић 29, Јандрић 90/

Слобода - Слога 2:0 (0:0), први меч 0:0
/Крпић 71, Граховац 84/

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар