Мусли напустио Уникаху!

Српски кошаркаш Дејан Мусли споразумно је раскинуо уговор са клубом из Малаге.  Званично: Мусли напустио Уникаху и потписао за Бамберг! Чека се само потврда из редова немачког шампиона.

Кошарка 07.12.2017 | 19:45
Мусли напустио Уникаху!
Дејан Мусли је због мале минутаже одлучио да оде из Уникахе, иако је имао уговор до лета 2018. године.

Мусли, који је у дресу Уникахе наступао на 60 мечева, ове сезоне није био лиценциран за наступ у шпанском првенству, док је у Евролиги просечно бележио 5,4 поена и 2,7 скока по мечу.

Са Уникахом, чији су чланови Немања Недовић и Драган Милосављевић, ове године освојио је Еврокуп и изабран је у идеалну петорку тог такмичења.

Српски играч захвалио се свима у клубу на сјајном времену које је провео и пожелео им много успеха у будућности.

Мусли је у Малагу стигао у јуну 2016, а пре тога наступао је за ФМП, Партизана Мегу, каху лаборал и Манресу.

Сада је и званично - Уникаха и Дејан Мусли завршили су сарадњу, овенчану пехаром освајача Еврокупа.

Последњих седмица доста се причало о могућем одласку српског центра, али и томе да би каријеру могао да настави у Бамбергу. На крају су две стране пронашле најбоље решење и разишле се у миру. Мусли је одмах после растанка са Уникахом потписао са Бамбергом. 

„Хвала Уникахи, њеним навијачима, мојим саиграчима, чановима стручног штаба и добрим људима из Малаге на предивним моментима које сам провео последњег године. Желим да верујем да је растанак био неизбежан како би се моја каријера развила до краја. Свима желим много победа и дане среће“, поручио је Мусли.

После одличне дебитантске сезоне, где је био међу најбољим играчима и најзаслужнијима за освајање Еврокупа, Дејан Мусли је просто нестао са радара тренера Ђоана Плазе. Шпански стручњак га је напрасно прецртао из тима током лета и пријавио га да игра утакмице само у Евролиги. Међутим, у последње време био је константно прикуцан за клупу.

Однедавно се у причу укључио Бамберг који је спреман да Муслију пружи ухлебљење. Што се на крају остварило. То је потврдио и агент из агенције Васерман Сеад Галијашевић. 

Мусли ће за нови клуб у Евролиги моћи да заигра после 15. кола. 

Дејан Мусли је за Уникаху одиграо 60 утакмица - 34 у АЦБ лиги, 16 у Еврокупу, девет у Евролиги и једну у Купу краља. 

Клуб му се у званичном саопштењу захвалио на сарадњи и пожелео све најбоље у даљој каријери. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар