Дан одлуке у ЛЕ - још само осам мјеста за 1/16-финала!

Коме шта треба и на које окршаје посебно треба обратити пажњу у последњем колу групне фазе Лиге Европе?

Фудбал 07.12.2017 | 16:15
Дан одлуке у ЛЕ - још само осам мјеста за 1/16-финала!
Битке у Лиги шампиона су завршене, познати су сви учесници осмине финала, а сада је дошао тренутак да се сведу рачуни и у Лиги Европе. Пласман у 1/16 финала другог по квалитету клупског такмичења на Старом континенту већ су обезбедлила 24 тима, од чега 16 из групне фазе Лиге Европе и осам трећепласираних тимова из Лиге шампиона. Дакле, остало је још само осам места за европско пролеће.

У групи А је већ сигуран Виљареал, који је сигурно први и растерећено дочекује отписани Макаби. Директна битка о пласману водиће се у Прагу, где Славија дочекује Астану и довољан јој је бод за пролазак у нокаут фазу. Свима је већ познато да је у Групи Б остало само да Динамо Кијев и Партизан одлуче о првом месту, док утакмица између Јанг Бојса и Скендербега нема никакав резултатски императив. Башакшехир у Групи Ц дочекује већ осигурану Брагу, мора да победи, али и да се нада победи отписаног Хофенхајма против Лудогореца.

У Групи Д Аустрија и АЕК воде директну борбу за пролазак, а домаћину игра само победа, без обзира на то да ли ће отписана Ријека можда савладати Милан. У Атини је Аустрија освојила бод, па јој свака победа доноси 1/16 финала. Група Е са собом данас носи само један важан меч. У питању је дерби између Аталанте и Лиона, који ће одлучити о првом месту, али и томе ко ће као повлашћен дочекати жреб у понедељак. У првој утакмици у Лиону било је 1:1, тако да гостима одговара и реми с већим бројем голова, док домаћину поред победе „игра“ и нерешени резултат без голова.

Група Ф је једина група у којој ниједан тим још увек није обезбедио пролаз у нокаут фазу. Локомотиви треба победа против отписаног Злина, а „зицер“ на свом терену мора да искористи и Копенхаген, којем на ноге долази Шериф. Компликације би могао да направи евентуални троугао између три тима, али онда поред међусобног скора у игру улази и гол-разлика.

ФЦСБ и Викторија Плзењ су већ обезбедили европско пролеће, с тим што је екипа из Букурешта тренутно прва са бодом више на табели групе Г. Црвена звезда има све у својим рукама у Групи Х, док се од Арсенала очекује да рутински одради посао против БАТЕ Борисова и елиминише првака Белорусије из сваке конкуренције за пролаз.

Салцбург је обезбедио прво место и неће имати резултатски императив против Олимпика из Марсеља, којем је довољан и један бод у овој утакмици. У Групи Ј одлука пада на утакмици између Зорје и Билбаа у Лавову. Домаћину само победа доноси пролаз. Естерсунд растерећен иде на ноге Херти. У Групи К нема никаве дилеме. Лацио је први, а Ница друга, док је у Групи Л Сосиједад и Зенит на Аноети воде директну борбу за прво место у групи.

Жреб за Лигу Европе биће одржан у понедељак у Ниону.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар