Влада РС одбила извјештај УНОДЦ-а

Влада Републике Српске (РС) усвојила је данас информацију о Споразуму о финансирању Програма активности прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина за 2016. годину између Европске уније, Владе Републике Србије и Босне и Херцеговине.

Република Српска 07.12.2017 | 14:00
Влада РС одбила извјештај УНОДЦ-а
Влада је сагласна да се Споразум о финансирању Програма активности прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина за 2016. годину између Европске уније, Владе Републике Србије и Босне и Херцеговине упути у даљу процедуру, саопћено је након данашње сједнице.

Влада је прихватила и Информацију о извјештају УНОДЦ за БиХ о провођењу Конвенције о међународној трговини угроженим врстама дивљих животиња и биљака.

-Влада Српске предузима све неопходне мјере у спрјечавању и борби против кријумчарења заштићених дивљих животиња и биљака у складу с Уставом, прописима РС-и међународним инструментима. Став Владе је да се, како би се постигли што бољи резултати, сарадња са свим међународним организацијама и њиховим представницима, мора вршити професионално и транспарентно - наводи се у саопштењу.

Како се додаје Влада не прихвата да се путем било којег пројекта, па тако и овог, нити извјештајима проистеклим из пројеката, нити на било који други начин, намећу рјешења која задиру у Уставом и законима прописане надлежности.

-Влада РС не прихвата одговорност за неизвршавање, или пропуштање, предузимања мјера у овој области у Федерацији БиХ, Дистрикту Брчко БиХ и заједничким институцијама, те ради тога не може прихватити ни овај извјештај УНОДЦ за БиХ, којим се констатује да је основна препрека потпуној имплементацији ЦИТЕС конвенције и других релевантних конвенција недостатак законодавног оквира на државном нивоу, јер је ова област у искључивој надлежности ентитета - наводи се у саопштењу

Сматрају “неприхватљивим да се извјештајем УНОДЦ (Уреда Уједињених народа за дроге и криминал), путем домаћих консултаната, међународна стручна јавност свјесно и намјерно доводи у заблуду”.

Задужује се Министарство за економске односе и регионалну сарадњу РС, како се додаје, да путем Министарства безбједности БиХ обавјести Канцеларију УНОДЦ у Сарајеву да представници РС више неће учествовати у овом пројекту, а путем Министарства спољних послова УНОДЦ-а у Бечу о разлозима за престанак сарадње, односно неправилностима у раду Канцеларије УНОДЦ у Сарајеву.

(Фена)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

07.12.2017 13:29

Ова криминална и пропала влада лупета глупости и треба је срушити прије избора!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ се забавио о свом јаду

07.12.2017 13:50

Народ се забавио о свом јаду а влада сама себе наградјује .Додјељују награду за најбољег менадзера министру Недј Трниницу а зељезнице које су у његовом ресору тону све дубље,огроман број виска радника и да нема превоза руде из Љубије неби било ни зељезница.Нема заврсетка моста уЉубовији јер влада хоце себи да приписе заслуге мада је улозила мали износ новца у мост.Готово све паре је дао савјет министара

Name

ре НЕКО ИЗ МАСЕ

07.12.2017 13:53

Паметно ,на изборима немате ни теоретских санси.

Name

Овдје су у праву

07.12.2017 14:26

Све сто су написали исправан је поступак владе РС.Никаква муцка Бакирових са медј.заједницом несмије проћи.Стално иду на неке документе и стално настоје избацити РС из игре.Подмукло се потурају странци да ко фол они нешто раде а све масло домаћих Бакирових играча.