Видео - ЛЕ: А можда, ипак, у њему лежи спас...!

Голман Црвене звезде у Европи није примао голове против Спарте (два пута), Келна, Арсенала и БАТЕ Борисова, а уколико у томе успе и ове вечери, пролазак црвено-белих у нокаут фазу Лиге Европе биће практично загарантован!

Фудбал 07.12.2017 | 18:15
Видео - ЛЕ: А можда, ипак, у њему лежи спас...!
Међу навијачима Црвене звезде влада права еуфорија. Тако је, уосталом, било увек током историје када су у питању велики европски мечеви најтрофејнијег српског клуба. Иако је с друге стране противник из немачке Бундеслиге, већина присталица црвено-белих верује у славље екипе Владана Милојевића и сигуран пролаз у 1/16 финала Лиге Европе.

Прича се о потенцијалним херојима Ричмонду Боаћију, Гелору Канги, Мичелу Доналду... Али шта ће бити уколико Келн, попут других 45 минута на Рајн Енерги стадиону, успостави доминацију на стадиону Рајко Митић? Онда ће свих 55.000 присталица домаћег тима сва своја надања усмерити ка једном човеку, а то је Милан Борјан.

Одлични чувар мреже би могао да буде један од одлучујућих фактора у најважнијој утакмици Црвене звезде у последњој деценији, јер би у случају да сачува своју мрежу његовом тиму била широм отворена врата европског пролећа, без обзира на то какав учинак нападача буде са друге стране.

Присталице српског вицешампиона и те како имају разлога да верују у свог голмана. Борјање ове јесени бранио на девет европских утакмица Црвене звезде и примио шест голова, а на чак пет мечева мрежа му је остала нетакнута.

Може се рећи да је једино лоше вече имао у Краснодару, када је несигурно ушао у утакмицу, па је подлегао под жестоким налетима домаћина. Ипак, заблистао је у реваншу. Пре свега у 91. минуту када је одбранио зицер Гранквисту и скинуо терет са скамењених срца Звездиних навијача. У Београду је примио гол из прилично дискутабилног једанаестерца у 83. минуту.

А у групној фази само два примљена гола на досадашњих пет утакмица. Један на отварању против БАТЕ Борисова, а онда и један против Арсенала. Оба пута мрежа му се тресла на стадиону Рајко Митић. Ипак, у првој утакмици у Келну просто је зачарао свој гол.

Црвена звезда није примала голове против Спарте (два пута), Келна, Арсенала и БАТЕ Борисова, а уколико у томе успе и ове вечери пролазак у нокаут фазу Лиге Европе биће практично загарантован.



Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

менадјер бајерна

07.12.2017 18:22

Колика му је цена пратимо га дуго?

ОДГОВОРИТЕ