Србија се Партизаном већ поноси!

Црно-бели од 19 сати играју последњи меч групе Б Лиге Европе и против Динама се у Кијеву бори за прво место. Челници "парног ваљка" мислима већ на жребу у Ниону.

Фудбал 07.12.2017 | 17:00
Србија се Партизаном већ поноси!
Пред Партизаном је последња утакмица групне фазе Лиге Европе. "Парни ваљак" је бриге око "зимовања" у Европи пребринуо после утакмице са Јанг Бојсом, када је победом 2:1 обезбедио "пролеће" и пласман у шеснаестину финала.

Партизан је најуспешнији представник Србије, јер је од распада бивше државе два пута обезбедио наступ у другој фази такмичења. 

Иако ће се црно-бели вечерас од 19 часова на Олимпијском стадиону у Кијеву борити за прво место у групи против најтрофејнијег клуба Совјетског Савеза и најславнијег из Украјине, мисли Београђана усмерене су и ка жребу, који ће се у понедељак одржати у Ниону.

С пажњом су партизановци у Кијеву пратили и завршницу Лиге шампиона, а највише их је занимало ко ће се као трећепласирани из групне фазе елитног такмичења пребацити у Лигу Европе.

И та дилема је решена, а потенцијални ривали Партизан су као повлашћени - ЦСКА Москва, Атлетико Мадрид, Ред Бул Лајпциг и Спортниг, односно неповлашћени - Спартак Москва, Наполи, Селтик и Борусија Дортмунд.

Челници Партизана међу овим клубовима немају жеље. 

Ипак... 

Председник српског шампиона Милорад Вучелић би волео да у фебруару у Хумској гостује једно велико име европског фудбала - Арсенал, а не би се бунио ни да то буде још славнији Милан.

"Колико видим, нема ту лаких ривала. Видим ко прелази из Лиге шампиона, то је питање да ли може да се савлада. Ако Арсенал не буде играо у А постави онда је то прихватљиво. Што да не? Они то раде кроз европске утакмице. Није тим из Лондона показао нешто много досад. А енглеским клубовима изгледа није ни стало до Лиге Европе. Није им то приоритет. Особени су", оценио је први човек Партизана.

Милан?

"Сад би добро дошао, али ко зна... Пред нама су припреме. Можда њих крене. Тешко је гледати у овом тренутку, нема у овом такмичењу слабог противника. Поготово што не знамо ко ће како да се појача", додао је Вучелић.

Нешто мање причљив о жребу био је директор Милош Вазура.

"Волео бих неког кога можемо да прођемо", рекао је млади оперативац.

На опаску да је председник црно-белих пожелео Арсенал, Вазура је додао: "Наравно (смех)! Слажем се с председником!"

"Пријатност у Кијеву"

"Ово путовање је јединствено. Досад смо ишли напети, чекали су нас неизвесни мечеви, а ово је пријатност. Ипак, од овог дуела можемо да имамао финансијску добит, а ако даш све од себе онда у жребу може да те послужи срећа. У супротном, она окреће леђа."

Вучелић: Нека Сума буде човек одлуке

"Највише бих волео да утакмицу против Кијева реши Сума. Знате све разлога због којх то причам. Засад није то показао, да ли због неспремности или нечег другог... Можда се нешто догоди и са Соломоном. Нисам случајно издвојио та два имена. Било би добро да леви бек Милетић понови игру против Војводине."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар