Мелбурне, стиже Серена!

Американка ће заиграти на Аустралијан Опену четири и по месеца после порођаја!

Тенис 08.12.2017 | 20:30
Мелбурне, стиже Серена!
Потврђено је! Серена Вилијамс ће бранити титулу на Аустралијан Опену, непуних пет месеци после рођења ћерке Алексис Олимпије, саопштили су организатори првог гренд слема у сезони.

Вилијамс је у почетком ове године играла трудна у Мелбурну и освојила 23. гренд слем пехар у каријери, а у септембру је постала мајка.

"Серена је тражила и добила је визу, пријављена је за наступ, тренира и не знам шта би могло да је заустави да не дође да брани титулу. Сада сада мора да пронађе мало више времена да се припреми за турнир и сигуран сам да ће успети у томе", рекао је директор Аустралијан Опена Крејг Тили.

Он сматра да ће Серена имати додатни мотив да се ове године појави у Мелбурну.

"Она жели да обори рекорд по броју освојених гренд слем турнира, који тренутно држи Маргарет Корт. То би била још једна прекретница у њеној каријери", навео је Тили.

Аустралијан Опен ће се одржати од 15. до 28. јануара, а наградни фонд је повећан и сада износи 55 милиона аустралијских долара.

Победницима ће припасти четири милиона аустралијских долара награде (2,57 милиона евра), док је ове године награда износила 3,7 милиона аустралијаских долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар