Има да ''гори'' у Лиги Европе на прољеће!

Ко је међу повлашћенима, а ко не? Потпуна лудница. . .

Фудбал 06.12.2017 | 23:42
Има да ''гори'' у Лиги Европе на прољеће!
Гореће у Лиги Европе на пролеће! То је једини реалан закључак који може да се донесе када се погледа листа екипа које ће се током ове зиме преселити у другоразредно европско клупско такмичење!

После московског ЦСКА, мадридског Атлетика, Лајпцига и лисабонског Спортинга прикључили су се Спартак, Наполи, Селтик и Дортмунд! 

Оно што је најинтересантније јесте поглед на листу екипа које ће бити међу повлашћенима на жребу у Ниону 11. децембра, а које не. На пример, фудбалере Наполија је бод против Фајенорда водио у међу повлашћене, што је значило да би лисабонски Спортинг прешао у другу групу. Међутим, холандски шампион је победом у последњој секунди и голом Џерија Сен Жаста у 91. минуту успео да остави Наполи међу четири неповлашћене екипе које ће се из Лиге шампиона преместити у Лигу Европе! 

Тако ће у групи, условно речено, повлашћених екипа бити ЦСКА, Атлетико, Лајпциг и Спортинг, док ће у другој колони бити Спартак, Наполи, Селтик и Дортмунд. 

Зависно од позиције на крају групне фазе Партизан би противника у другој фази могао да добије баш из ове две колоне. А можда ће своје противнике на пролеће чекати и фудбалери Црвене звезде, уколико обезбеде пролаз даље. 

Арсенал, Дортмунд, Атлетико, ЦСКА, Селтик, Спортинг... Биће то занимљива трка за пехар Лиге Европе. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар