Роналдо поново исписао историју Лиге шампиона!

Кристијано Роналдо, фудбалер Реал Мадрида, постао је први играч у историји групне фазе Лиге шампиона, који је успео да постигне гол на свих шест утакмица.  Дел Пјеро и Ребров су били близу, али Роналдо је једини успео! Нови рекорд за Португалца.

Фудбал 07.12.2017 | 12:45
Роналдо поново исписао историју Лиге шампиона!
Најбољи играч света постигао је гол против Борусије из Дортмунда, чиме је дошао до овог успеха.

Роналдо је постигао два гола у првом колу против АПОЕЛ, потом два на гостовању у Дортмунду, затим један у ремију са Тотенхемом.

Уследио је меч са Тотенхемом у Лондону, где је Реал поражен, али је Португалац ипак успео да постигне гол.

У прошлом колу је постигао два гола АПОЕЛ, а сада је био стрелац и против Дортмунда. За сада, Роналдо је постигао девет голова у групној фази.

Апсолутни је рекордер са тренутно 114 голова у Лиги шампиона. Власник је и најбољег достигнућа по броју постигнутих голова у једној сезони, пошто је у оној 2013/2014 чак 17 пута матирао противничке голове. Сада је направио још један подвиг који ће бити тешко поновити. А практично немогуће надмашити.

Јер Кристијано Роналдо је постао први играч у историји Лиге шампиона који се уписао у листу стрелаца у свакој од првих шест утакмица групне фазе такмичења!

Два комада против АПОЕЛ-а, још два против Борусије, па по један у двомечу са Тотенхемом, опет два  против Кипрана и у 12. минуту новог дуела са немачким представником и тај рекордни, девети гол у овој сезони Лиге шампиона.

Наравно, није рекордни због тога што је девети, већ зато што је голова било на свакој утакмици. А како Лига шампиона броји ево већ 25. издање и све до сад није посведочила оваквој доминацији једног играча чини нам се да ће ово последње Роналдово остварење потрајати.

Јер само су Алесандро Дел Пјеро у сезони 1995/1996 и Сергеј Ребров (1997/1998) успевали да погоде у првих пет кола, али су у шестом испаљивали ћорке.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пеле де Месси

09.12.2017 07:04

Месије Најбољи, а Роналдо је.

ОДГОВОРИТЕ