ЛЕ - Састав Звезде: Пешић од старта?!

Чини се да би Владан Милојевић за утакмицу са Келном могао да направи једну промену у односу на тим који је играо у Белорусији.  Милојевић крије карте, Јовичић у озбиљној конкуренцији! Коначно Пешић? Тренер црвено-белих ротирао играче на последњем тренингу уочи меча са Келном.

Фудбал 06.12.2017 | 22:30
ЛЕ - Састав Звезде: Пешић од старта?!
Одлучујућа утакмица и нова правила Владана Милојевића! Ни после вечерашњег тренинга, последњег уочи меча са Келном, није позната стартна постава Црвене звезде.

Српски шампион нема кадровских проблема, али управо та чињеница Владану Милојевићу је донела озбиљне слатке муке. Тачније, позната су деветорица стартера - још двојица се траже.

Могуће је да је намерно Милојевић извео тај трик како би Немце оставио без комплетне информације, али је чињеница је да тренер Црвене звезде највећу дилему има на левом крилу. После повреде Немање Радоњића, Милојевић је у БАТЕ Борисову користио Немању Милића до 60.минута. Потом је некадашњи офанзивац ОФК Београда место препустиоАлександру Пешићу.

Управо су се Пешић и Милић ротирали на вечерашњем тренингу. Могуће је да је последњим партијама и сјајном овосезонском статистиком Александар Пешић убедио Милојевића да заслужује шансу у једној великој утакмици. А већа од ове тешко ће постојати у догледно време.

Поред Милића, најбољи стрелац црвено-белих се на последњем тренингу ротирао и саСлавољубом Срнићем. Из свега тога произилази да ће неко из троугла Милић, Пешић, Срнићморати да се пресели на клупу. Како било појављивање популарног Шиље у стартној постави био би јасан сигнал да је Милојевић спреман да ризикује и  нападне Јарчеве од првог минута. И да провоцира нову сјајну сарадњу Александра Пешића и Ричмонда Боаћија какву смо видели у домаћим мечевима.

Поред стандардних Мичела Доналда и Гелора Канге тражи се трећи члан везног реда. Повреда из дуела са Чукаричким Ненада Крстичића је одвојила од терена седам дана. Управо у том периоду зарасле су ране Бранку Јовичићу. Искусни задњи везни имаће своју улогу у сутрашњем мечу. План је био да одигра 25 и можда који минут више у другом полувремену уколико Звезда има повољан резултат. Некадашњи члан Амкара се на вечерашњем тренингу ротирао са Ненадом Крстичићем, што је више него јасан показатељ да Владан Милојевић није преломио. Или једноставно - није желео јавно да преломи.

Голман Милан Борјан се опоравио од лакше повреде задње ложе и од њега се очекује да буде предводник стандардне дефанзивне четврорке у којој ће бити Филип Стојковић, ВујадинСавић, Дамијан Ла Талек и Милан Родић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић - Доналд, Крстичић - Срнић, Канга, Пешић - Боаћи.

"Сви су спремни осим Немање Радоњића", саопштио је Владан Милојевић новинарима уочи утакмице са Келном.

Утакмице која ће одлучити ко уз Арсенал из Групе Х иде у шеснаестину финала Лиге Европе.

Мотив је, дакле, огроман. На сатадиону Рајко Митић у четвртак од 21.05 очекује се спектакл на трибинама, а надамо се и одлична представа на терену, са повољним исходом по српског представника.

Повољан исход по Црвену звезду је победа, која црвено-белима гарантује европско пролеће после дугих 25 година чекања, али и реми, уколико Арсенал не дозволи БАТЕ Борисову да освоји три бода у Лондону.

Две опције одговарају екипи Владана Милојевића, међутим, досадашњим радом у најтрофејнијем домаћем клубу, млади тренер показао је да не калкулише.

"Ни у животу ни у спорту", нагласио је Милојевић на питање да ли ће његова екипа можда ослушкивати дешавања у Лондону и ићи на бод.

Имајући то у виду, могли бисмо да очекујемо и једну промену у постави, гледајући тим који је почео пре две недеље у Белорусији.

БАТЕ Борисов је успео да одоли нападима (0:0), па би Милојевић могао против Келна да освежи офанзивни ред и први пут у европској утакмици међу стартере уврсти Александра Пешића.

Нишлија се налази у одличној форми, док Немања Милић није био много приметан у Борисову, те бисмо на левом крилу, уместо повређеног Радоњића, овај пут могли да видимо Пешића.

Што се тиче остатка тима, ту промене нису очекиване. Они који изнели највећи терет досадашњег тока групне фазе, требало би и да се у четвртак боре за европско пролеће:

Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић - Доналд, Крстичић - Срнић, Канга, Пешић - Боаћи.

Било је претходних дана дилеме хоће ли Крстичић бити спреман због посекотине коју је добио изнад зглоба у дуелу са Чукаричким, али је искусни везиста од понедељка нормално тренирао, а на терену се очекује и Гелор Канга, који је одмарао претходне две суперлигашке утакмице.

У односу на тим који је у Немачкој победио 1:0 голом Ричмонда Боаћија, очекивана постава Звезде за дуел у Београду разликује се у три имена.

Крајем септембра почели су Борјан - Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић - Доналд, Крстичић - Срнић, Канга, Радоњић - Боаћи.

Нека исход, међутим, буде исти...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар