Лазић: Одбрана и енергија са трибина у служби побједе!

"Због мање посете у Арени доста играча није имало прилику да осети како је играти пред пуним трибинама. Ево, сада је одлична прилика да трибине буду крцате и да се направи атмосфера каква је била раније", истиче капитен Црвене звезде.

Кошарка 07.12.2017 | 11:45
Лазић: Одбрана и енергија са трибина у служби побједе!
О победи над Реалом још се говори у кошаркашкој јавности, а играчи Црвене звезде размишљају само о томе како да извуку позитивна искуства из тог меча и пребаце га на предстојећи сусрет са Ефесом (петак, 19.00). 

Наравно, и да евентуалном победом фокус буде на актуелном моменту и све бољој игри тима...

"Искористили смо уторак да се добро одморимо после јаке утакмице с Игокеом, а имамо још времена да се спремимо за меч са Ефесом. Очекујем да ћемо бити спремни и одморни за предстојећи изазов и да ћемо одиграти добру утакмицу у петак", истиче капитенБранко Лазић. 

Ефес се налази у солидном налету форме, а екипу предводи одлични Владимир Штимац.

"Штимац је фантастичан, такав је био и прошле и претпрошле сезоне и много ми је драго због њега. Што се Ефеса тиче, ове сезоне можда нису стартовали како се очекивало и у складу с рејтингом клуба. Али, у последње време су и они подигли форму. Тражиће и они своју шансу у петак".

Колико може победа над Реалом да пренесе добар ехо на меч са Ефесом?

"Показали смо да можемо да добијемо велике тимове на њиховом паркету. Утакмицу с Реалом и ову последњу с Игокеом треба да искористимо као путоказе и да искористимо саму чињеницу да се враћамо у Пионир. Да то буде наша највећа предност. Морамо све те неке ситне детаље да искористимо у службу победе". 

И тренер Душан Алимпијевић говорио је о значају повратка у дворану Александар Николић?

"Доста ми је драго што се враћамо, због мање посете у Арени доста играча није имало прилику да осети како је играти пред пуним трибинама. Ево, сада је одлична прилика да трибине буду крцате и да се направи атмосфера каква је била раније. Да се осети и тај моменат енергије, а верујем да ће играчима то много значити".

Шта би против Ефеса могло да донесе коначну превагу - добра одбрана или чији напад буде бољег расположења?

"Одбрана. Биће потребно доста концентрације у нападу да спроведемо све те наше ствари које договоримо, али одбрана ће донети победу".

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар