ЕК: Бајерн након драме до 7/0, Мачван 19п+6ск!

Кошаркаши Бајерна из Минхена остали су непоражени у групној фази Еврокупа, пошто су на гостовању савладали Лиеткабелис са 88:87.  Мачван покидао литванске каблове! Капитен Србије постигао 19 поена у седмој победи Бајерна у Еврокупу.

Кошарка 06.12.2017 | 20:30
ЕК: Бајерн након драме до 7/0, Мачван 19п+6ск!
У седмом колу Еврокупа, екипа Александра Ђорђевића успела је да дође до победе тек у финишу утакмице, иако су меч могли и раније да заврше.

Можда и најзаслужнији за победу био је капитен репрезентације Србије Милан Мачван, који је меч завршио са 19 поена и шест скокова.

Минхенски клуб имао је седам поена предности на три минута до краја меча, међутим у том тренутку Скучас је постигао осам узастопних поена.

Ушло се у неизвесну завршницу, а Ђедовић је погодио веома важан шут на 40 секунди до краја меча (83:80), ушло се у пенал завршницу, а мирну руку имао је Милан Мачван.

Домаћи играчи успели су да дођу до изједначења на осам секудни до краја меча (87:87), а у наредном нападу Брејдон Хобс је фаулиран. Американац је погодио једно слободно, па су Литванци имали шут за победу.

Пеинарс је промашио, па су тако изабраници Александра Ђорђевића стигли до седмог тријумфа у исто толико утакмица.

Поред капитена Србије, одличан учинак имао је и Ђедовић који је постигао 14 поена.Стефан Јовић је одиграо слабу партију, пошто је имао учинак од 4 поена, три асистенција и пет фаулова. Владимир Лучић није играо због повреде.

У пораженом саставу Адас Јускевичијус је убацио 23 поена, док су браћа Лавриновић комбиновано постигли 31 – Шиштоф 18, а Дарјус 13.

Милан Мачван вози баварску машину кроз Еврокуп. Капитен репрезентације Србије одиграо је још једну добру партију, а Бајерн је као гост победио Лијеткабелис са 88:87 у мечу седмог кола.

Екипа Александра Ђорђевића тако је сачувала максималан учинак у Еврокупу, док Литванцима предстоји борба за четврто место на табели.

Домаћин се добро држао у већем делу утакмице, али је у последњих пет минута Бајерн коначно успео да сломи отпор.

Мачван је утакмицу завршио као најефикаснији у Бајерну са 19 поена за 20 минута на паркету. На то је додао и шест скокова.

Стефан Јовић је играо 13 минута, дао четири поена и поделио три асистенције. Иначе, ово је минхенској екипи била 13. узастопна победа у свим такмичењима. 

Галатасарај и даље живи у Еврокупу. Истанбулски клуб на свом терену је победио италијанску Ређо Емилију са 82:72 и ухватио последњи воз у борби за четврто место на табели које води у Топ 16 фазу.

Доста проблема су гости направили Галатасарају поготово у другој четвртини, али су отпор жилаве Ређо Емилије домаћи успели да сломе  последњих пет минута.

Двајт Хауард је са 20 поена предводио истанбулску екипу, три мање убацио је Скоти Хопсон, док је Ричард Хендрикс утакмицу заврђио са 16 поена.

Џејлен Рејнолдс је био најефикаснији у Ређо Емилији са 19 поена, а Џулијан Рајт имао је 16 поена.  

Еврокуп, 7. коло, група Б:

Галатасарај - Ређо Емилија 82:72
Лиеткабелис - Бајерн 87:88
19.00 Будућност - Хапоел Јерусалим

Табела:
1. Бајерн 7/0
2. Ређо Емилија 3/4
3. Лиеткабелис 3/4
4. Будућност 3/3
5. Галатасарај 2/5
6. Хапоел Јерусалим 2/4

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар